Διπλή ενίσχυση ενοικίου για 50.000 εργαζόμενους στην περιφέρεια
Ξεχωριστή πρόβλεψη για γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην περιφέρεια περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ενοικιαστών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περίπου 50.000 εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας και εκπαίδευσης αναμένεται να λάβουν διπλή οικονομική ενίσχυση για τις δαπάνες ενοικίου του 2025.
Το μέτρο αφορά όσους καλούνται να νοικιάσουν κατοικία στον τόπο όπου υπηρετούν, με βασική προϋπόθεση το μισθωμένο ακίνητο να βρίσκεται στην ίδια περιφερειακή ενότητα με την εργασία τους.
Η παρέμβαση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το στεγαστικό κόστος παραμένει ιδιαίτερα αυξημένο, ειδικά σε νησιωτικές, τουριστικές και απομακρυσμένες περιοχές, όπου η εύρεση κατοικίας αποτελεί συχνά σοβαρό πρόβλημα για εργαζόμενους του Δημοσίου.
Στόχος είναι η ενίσχυση να λειτουργήσει ως κίνητρο παραμονής ή μετακίνησης προσωπικού στην περιφέρεια, σε κλάδους όπου καταγράφονται αυξημένες ανάγκες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.
Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία, τα κριτήρια και τον χρόνο καταβολής της ενίσχυσης αναμένεται να αποσαφηνιστούν με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή.
- Μόλις τώρα ΑΣΕΠ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής για θέσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
- 3 λεπτά πριν Γιατί οι αυξήσεις στους μισθούς δεν φτάνουν ποτέ στο πορτοφόλι
- 12 λεπτά πριν Το πετρέλαιο ακριβαίνει ξανά: Πώς η ένταση ΗΠΑ – Ιράν μπορεί να φτάσει στην τσέπη μας







