Σου ζητάει δικαιολογητικά το ΑΣΕΠ; Διορίζεσαι...

Ειδήσεις
Σου ζητάει δικαιολογητικά το ΑΣΕΠ; Διορίζεσαι...
Αυτό είναι το νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων
Παναγής Γκιόλμας
13/03/2019 | 17:30

Η ειδοποίηση του ΑΣΕΠ για υποβολή του φακέλου με τα τα δικαιολογητικά σημαίνει ότι ο υποψήφιος χτυπάει με αξιώσεις την πόρτα του διορισμού.

Η εκτίμηση αυτή ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος του ΑΣΕΠ, το οποίο ερμήνευε στο workenter το νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων και δικαιολογοτικών, αρχής γενομένης από την προκήρυξη 1Κ/2019. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν κανονικά ηλεκτρονική αίτηση και ταυτόχρονα θα δημιουργούν τον (φυσικό) φάκελο υποψηφιότητας με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ωστόσο, ο φάκελος αυτός θα αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο αν ζητηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Δεδομένου ότι το ΑΣΕΠ θα ζητά -με βάση τον πίνακα κατάταξης των δηλωθέντων στοιχείων- φακέλους από υποψηφίους ίσο με τον αριθμό των θέσεων συν 50%, γίνεται αντιληπτό ότι σε όποιον υποψήφιο ζητηθεί φάκελος -και είναι επαρκής- μπαίνει σε διαδικασία διορισμού. 

Ο φάκελος με τα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνεται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΑΣΕΠ για εξέταση, χωρίς να αποστέλλονται για αποθήκευση, έως ότου εξεταστούν, στην κεντρική αποθήκη της Ανεξάρτητης Αρχής στην Παλλήνη. 

Σημειώστε ότι αυτή την ώρα στην αποθήκη του ΑΣΕΠ, σε συναρμολογούμενα ντέξιον 4 μέτρων, στοιβάζονται περίπου 4 εκατ. αιτήσεις μόνιμου προσωπικού από ιδρύσεως της Ανεξάρτητης Αρχής (1994).

Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και οι 128.000 και πλέον αιτήσεις της 3Κ/2018.

Κάθε φορά που το ΑΣΕΠ θέλει να εξετάσει φακέλους υποψηφιότητας (π.χ. 3Κ) γίνεται μια ολόκληρη διαδικασία εσωτερικού ταχυδρομείου. 

Είναι αυτονόητο ότι η ηλεκτρονική αίτηση του υποψηφίου είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση με όλες τις νομικές συνέπειες.

Διαβάστε το δημοσίευμα ΑΣΕΠ: Πως θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων «Κ» (Αποκλειστικό) για να δείτε, πρακτικά, πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα.