ΑΣΕΠ: Πότε θα "ξεμπλοκάρει" η έκδοση νέων "Κ" (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Πότε θα "ξεμπλοκάρει" η έκδοση νέων "Κ" (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
Ο λόγος της (προσωρινής) καθυστέρησης
Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηρη για τη δημοσιοίηση νέων διαγωνισμών μόνιμου προσωπικού
Παναγής Γκιόλμας
07/02/2019 | 16:50

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες το ΑΣΕΠ θα δώσει σταδιακά στη δημοσιότητα νέες προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Πρόκειται για διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί, είναι έτοιμοι στα κομπιούτερ της Ανεξάρτητης Αρχής και απομένει το πάτημα ενός κουμπιού για τη δημοσιοποίησή τους.

Το πάτημα του κουμπιού συνδέεται με το νέο θεσμικό πλαίσιο(*) και τις αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας.

Αυτός είναι ο ολόγος της (προσωρινής) καθυστέρησης στην έκδοση νέων διαγωνισμών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες -προερχόμενες από υψυλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ- η Ανεξάρτητη Αρχή δεν χρειαστεί παρά λίγες ημέρες για να "σετάρει" τις προκηρύξεις και να τις κάνει "συμβατές" με το νέο σύστημα.

Η δημοσίευση του νέου θεσμικού πλαισίου σε ΦΕΚ -που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των προκηρύξεων- αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα. 

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηρη για τη δημοσιοίηση νέων διαγωνισμών μόνιμου προσωπικού.

Μπροστά στη νέα πρόκληση για χιλιάδες υποψηφίους το workenter είναι έτοιμο να καταδείξει βήμα προς βήμα τη νέα διαδικασία που θα είναι συμβατή με τις απαιτήσεις του ΑΣΕΠ.

(*) Πρόκειται για το προσφάτως εισαχθέν στη Βουλή νομοσχέδιο με τίτλο "Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις".