ΑΣΕΠ: Καυτό… παρασκήνιο

Ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Καυτό… παρασκήνιο
Για πράγματα που γίνονται και σπανίως γράφονται
Νέα αποκαλυπτική στήλη για όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γράφει ο Λυγξ
23/07/2019 | 19:00

O Λυγξ ανοίγει … πόρτες. Ακούει, μαθαίνει, καταγράφει. Και σας το ψιθυρίζει. Γιατί είναι… Secret!

Εγκαινιάζω την μόνιμη στήλη μου στο αγαπημένο workenter με καυτό… παρασκήνιο. Για πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και για πράγματα που γίνονται και σπανίως λέγονται...

---------------------------------------------------------------------------

*Εξακόσιες αιτήσεις θεραπείας έχει λάβει μέχρι τώρα το ΑΣΕΠ για την 3Κ. Περίμεναν περισσότερες. Το ποσοστό των δεκτών εντάσεων στους διαγωνισμούς μονίμων είναι στατιστικά στο 1,5-2%. Μην σας ξεγελά το χαμηλό ποσοστό. Στις αιτήσεις θεραπείας θα είναι (πολύ) μεγαλύτερο. Σε λίγες μέρες θα ξέρω και τον ακριβή αριθμό.

*Προβλήματα με τα αποτελέσματα της 8Κ του 2018. Προβλήματα για το ΑΣΕΠ, όχι για τους υποψηφίους. Ανοίγει αιτήσεις και δεν βρίσκει διοριστέους. Προκειμένου να μην μείνουν χωρίς φύλακες τα Μουσεία, το ΑΣΕΠ κατέβηκε «level» στην αναζήτησή του. Έχει από την προκήρυξη το δικαίωμα να μπει στους επικουρικούς. Ε, λοιπόν μπήκε. Λίγο για την ώρα, αλλά μπήκε.

*Ο Νεκτάριος Μαντζώρος, σωφρονιστικός υπάλληλος του υπ. Προστασίας του Πολίτη, σηκώνει αυτή την περίοδο τον «σταυρό του μαρτυρίου». Ορίστηκε μέλος της επιτροπής για τις ψυχοτεχνικές – αθλητικές δοκιμασίες της 6Κ. Και λέω για «σταυρό», γιατί η επιτροπή πήρε δυο (άνωθεν) εντολές: Να κάνει πρώτη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, και το συντομότερο δυνατό να κάνει τις ψυχοτεχνικές εξετάσεις. Μέσα στον Αύγουστο; Μάλλον…  

*Μέχρι την τελευταία στιγμή ο ταξίαρχος Κώστα Οικονομίδης «έγραφε και έσβηνε» αλλαγές  στα προσόντα για την πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών. Αδύνατο να βάλεις το χέρι στην φωτιά για το που έκατσε η… μπίλια. Όρια ηλικίας; Αύξηση μάλλον όχι. Τατουάζ; Μάλλον ναι. Εξηγείται αυτό. Για την περίφημη «δερματοστιξία» είχαμε στο παρελθόν δεκάδες ενστάσεις και δικαστικές αποφάσεις. Πάντως, ο ταξίαρχος έβαλε στο φάκελο  προσόντα και διαδικασία και τα έστειλε για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

*Bad news για τους υποψηφίους της 7Κ, 9Κ, 10Κ, όλες του 2018. Το ΑΣΕΠ, ουσιαστικά δεν τις έχει ακουμπήσει. Εννοώ, για αποτελέσματα. Σε λίγο καλύτερη μοίρα από τις τρεις η 7Κ, δουλεύεται «λιγάκι». Όλες οι άλλες του 2018, παίζουν δυνατά για έκδοση. Δουλεύονται ταυτόχρονα. Μη με ρωτάτε ποια θα βγει για αρχή. Γιατί η απάντηση είναι αυτή που θα πάρετε αν ρωτήσετε το ΑΣΕΠ: Όποια τελειώσει πρώτη.

*Παναγή και Πέτρο, εάν είναι να μου κλέβετε πληροφορίες, να το ξέρω από πριν. Δεν έχω πρόβλημα, στο ίδιο portal γράφουμε, αλλά να το ξέρω. Να σας πω τι έγινε:  Είχα μια καλή πληροφορία για την 2Κ του 2019, τους την είπα τηλεφωνικά, αλλά μου είπαν να μην τη γράψω πριν την επιβεβαιώσουν από δικές τους πηγές στο ΑΣΕΠ. Ότι γράψουν αργότερα, μέσα στην μέρα, να ξέρετε ότι εγώ το έμαθα πρώτος.

--------------------------------------------------------------------------------

Εντάξει, τα θέματα του ΑΣΕΠ είναι το δυνατό μου σημείο, αλλά να ξέρετε ότι έχω καλές πληροφορίες για επιδόματα και για θέματα  εργασίας. Ακόμη και για κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που θα κάνουν προσλήψεις και δεν θα γραφτούν ποτέ. Θα σας τα αποκαλύπτω εν καιρώ..     

3 Σχόλια
bgianis's picture
bgianis
Στην 8Κ/2018 υπέβαλλαν αίτηση εκατοντάδες υποψήφιοι με το βασικό προσόν και οι θέσεις είναι μόνο 186. Πρακτικά δεν μπορεί να διοριστεί κάποιος με επικουρία. Εκτός αν οι έχοντες το κύριο προσόν δήλωσαν μόνο τις θέσεις στον τόπο κατοικίας τους και γύρω από αυτόν.
24/07/2019 | 21:19
Panagiota Sotiropoulou's picture
Panagiota Sotir...
Δηλαδη δεν εχω καταλαβει με τη 3κ ειχα κανει αιτηση κ δεν ειμαι ουτε στους απορριπτεους ουτε διοριστεους ακομα ψαχνουν να βρουν λαθη κ θα ξαναβγαλουν ανακοινωση για νεους διοριστεους..;
30/07/2019 | 18:40
Workenter's picture
Workenter
Καλημέρα, οι αιτήσεις θεραπείας αφορούν ενστάσεις επί των οριστικών αποτελεσμάτων. Όσοι δικαιωθούν με τη διαδικασία της αίτησης θεραπείας θα αντικαταστήσουν κάποιον διορισμένο.
31/07/2019 | 09:49

Περισσότερα