ΑΣΕΠ: Χιλιάδες αιτήσεις φέρνουν... αρρυθμίες

Ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Χιλιάδες αιτήσεις φέρνουν... αρρυθμίες
Γιατί καθυστερεί η έκδοση προκηρύξεων
Πέτρος Παπαβασιλείου
21/01/2020 | 15:45

Τεστ... αντοχής για τα πληροφοριακά συστήματα του ΑΣΕΠ και για τον μηχανισμό της Ανεξάρτητης Αρχής αποτελούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.

Ο όγκος των χιλιάδων αιτήσεων σε συνδυασμό με την εξέλιξη της προκήρυξης 7Κ/2019, (κατηγορία ΥΕ - αιτήσεις έως 28/1), δημιουργεί -σύμφωνα με πληροφορίες- συνθήκες "υπερφόρτωσης" του συστήματος. 

Στελέχη της οδού Πουλίου 6, (έδρα ΑΣΕΠ), δεν κρύβουν, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι είναι πιθανό, πολύ σύντομα, να τεθεί σε λειτουργία ειδικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των "εισερχόμενων" αιτήσεων.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί όταν θα ανοίξει το σύστημα (και) για την 2ΓΕ/2019, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη περιλαμβάνει όλες τις "κλασσικές" ειδικότητες των εκπαιδευτικών.

Αυτοί είναι οι λόγοι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το workenter.gr, που ενδεχομένως μπορεί να σημειωθεί μία μικρή καθυστέρηση στην προγραμματισμένη έκδοση των επόμενων διαγωνισμών για μονίμους. 

Τονίζεται ότι εκτός όλων αυτών το ΑΣΕΠ καλείται, ταυτόχρονα, να εκδώσει αποτελέσματα σε δεκάδες προκηρύξεις του προηγούμενου διαστήματος.