ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνει η πρόσληψη 3.000 μονίμων (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνει η πρόσληψη 3.000 μονίμων (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
Η υφυπουργός Εσωτερικών αποκαλύπτει τις κρίσιμες λεπτομέρειες: Πότε θα βγει η προκήρυξη, ποιά θα είναι η μοριοδότηση, η νομοθετική ρύθμιση - "έκπληξη"
ΑΣΕΠ, προκηρύξεις 2019, προσλήψεις 2019, θέσεις εργασίας, Δημόσιο, asep, Υπουργείο Εσωτερικών
Με διαδικασίες - εξπρές η έκδοση της νέας προκήρυξης μονίμων υπαλλήλων
Πέτρος Παπαβασιλείου
04/10/2018 | 18:20

Σε ένα από τα μεγαλύτερα "στοιχήματα" τείνει να εξελιχθεί η προκήρυξη για την 3.000 μονίμων για το υπουργείο Εσωτερικών ("Βοήθεια στο Σπίτι").

Το αρμόδιο υπουργείο επιχειρεί να προσλάβει σε μόνιμες θέσεις εργασίας τους ήδη υπηρετούντες και, ταυτόχρονα, να αφήσει... ανοιχτή την πόρτα για την εισδοχή νέων.

Το workenter αποκαλύπτει και αναλύει όλα τα δεδομένα του νέου μεγάλου διαγωνισμού, όπως αυτά αποτυπώνονται από τη μακρά συζήτηση με την υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

xrisoveloni.jpg

Η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο βήμα της Βουλής
Media Folder 

Από την συζήτησή μας προέκυψαν και καταγράφονται τα εξής:

(1) Το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των θέσεων που θα διατεθούν για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Ο πίνακας που θα δοθεί στο ΑΣΕΠ θα περιέχει φορέα, (δήμο), ειδικότητα, αριθμό θέσεων

(2) Πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι η έκδοση της προκήρυξης "το συντομότερο δυνατόν". Μεταφράστε την υπουργική δήλωση ότι η προκήρυξη θα επιδιωχθεί να βγει εντός του 2018.

(3) Το κείμενο της προκήρυξης θα είναι εντελώς διαφορετικό από την γνωστή 3Κ/2018 - "Δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός" επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη. Η διαφορετικότητα της 3Κ με την επικείμενη προκήρυξη εντοπίζεται στο εξής σημείο: Η πριμοδότηση των ήδη υπηρετούντων δεν θα γίνει με έξτρα μοριοδότηση, αλλά θα ενσωματωθεί η εμπειρία ως "απαραίτητο πρόσθετο προσόν" στην προκήρυξη.

(4) Με σημείο αναφοράς την εμπειρία και τον τρόπο αξιοποίησής της στην προκήρυξη, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο σχεδόν ταυτόχρονης έκδοσης δύο προκηρύξεων: Μία για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και μία για όσους δεν διαθέτουν.

(5) Ετοιμάζεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση - "έκπληξη" η οποία αφενός μεν θα "καλύπτει" τους ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα, αφετέρου θα επιλύει το βασικό πρόβλημα της 3Κ: Αυτο είναι η πίεση του ΑΣΕΠ να εκδόσει αποτελέσματα την τελευταία μέρα λήξης των συμβάσεων. Με τη νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται παράταση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούνται έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης οριστικών οριστικών αποτελεσμάτων.

(6) Το workenter αποκωδικοποίησε περεταίρω τις αποκλειστικές δηλώσεις της υφυπουργού, με τη βοήθεια διευθυντικού στελέχους του ΑΣΕΠ. Σημειώστε:

  • Το ΑΣΕΠ έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει προκήρυξη που να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". 
  • Εάν επιλεγεί η λύση των δύο προκηρύξεων, τότε για εκείνον τον διαγωνισμό που θα προβλέπει ως απαραίτητο πρόσθετο προσόν την εμπειρία θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο μιας παλαιότερης προκήρυξης -πριν από έντεκα χρόνια- της Ανεξάρτητης Αρχής: η 4Κ/2007 με την οποία προσλήφθηκαν 524 μόνιμοι υπάλληλοι στα ΚΕΠ.

Υ.Γ.: Το workenter συνομιλεί με εκείνα τα στελέχη που παράγουν πρωτογενή είδηση και σας ενημερώνει άμεσα, όπως κάνει για όλα τα θέματα που συνδέονται με τη θεματολογία μας και τα ενδιαφέροντά σας.