ΑΣΕΠ: Έτοιμο να δικαιώσει επιλαχόντες (3Κ)

Ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Έτοιμο να δικαιώσει επιλαχόντες (3Κ)
Ποιο είναι το...όπλο των υποψηφίων (8.166 θέσεις)
ΑΣΕΠ, προκηρύξεις 2019, προσλήψεις 2019, θέσεις εργασίας
Παναγής Γκιόλμας
23/06/2019 | 14:37

«Το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να δικαιώσει υποψηφίους που θα αποδείξουν ότι λανθασμένα μειώθηκαν τα μόρια τους».

Η συγκεκριμένη αναφορά ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος του ΑΣΕΠ και εκφράζει την διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής να επιστρέψει τα μόρια που αφαιρέθηκαν από υποψηφίους της 3Κ/2018, εφόσον αποδείξουν το αίτημα τους.

Αυτό σημαίνει ότι η Αίτηση Θεραπείας γίνεται σημαντικό όπλο στα χέρια των επιλαχόντων, η οποία μπορεί να τροποποιήσει, οριακά τουλάχιστον, τους πίνακες των διοριστέων.

Το ΑΣΕΠ επιχειρεί, αυτή την περίοδο, να ολοκληρώσει την επιχείρηση αποστολής 30.000 Αποφάσεων σε υποψηφίους που είδαν μείωση των μορίων τους από τα προσωρινά στα οριστικά αποτελέσματα.

Είναι πιθανό, για λόγους ταχύτητας, το ΑΣΕΠ να επιλέξει την μαζική αποστολή των αποφάσεων με email, εγκαταλείποντας την χρονοβόρα διαδικασία των επιστολών. Αυτό, θα ξεκαθαρίσει αυτή τη εβδομάδα.

Σημειώστε τα νέα δεδομένα:

  • ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ: Αναμένεται η απόφαση του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την οριστικοποίηση της κατανομής των θέσεων για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ. Η διαδικασία έχει αρχίσει, ήδη, σε ορισμένους δήμους για υποψηφίους ΔΕ και ΥΕ. Το χρονοδιάγαρμμα τοποθέτησης περιλαμβάνει: Κλήση διοριστέων στο δήμο, κατάθεση δικαιολογητικών, αυτεπάγγελτος έλεγχος, έκδοση απόφασης διορισμού, έλεγχος και έγκριση διορισμού από την Περιφέρεια, δημοσίευση διορισμού σε ΦΕΚ, τοποθέτηση. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο ακριβής χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας, δεδομένου ότι μεσολαβούν οι άδειες των υπαλλήλων και οι εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις αρχές Οκτωβρίου (το αργότερο) θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού για τους 8.166 επιτυχόντες.
  • ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ: Το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να αρχίζει την αποστολή των αποφάσεων σε υποψηφίους που είδαν να μειώνεται η βαθμολογία τους έστω και κατά ένα μόριο στην διαδικασία ελέγχου. Για τους διοριστέους η επιστολή του ΑΣΕΠ θα είναι απλώς ενημερωτική. Ωστόσο, για τους επιλαχόντες στη σειρά κατάταξης η επιστολή αυτή μπορεί να αποδειχθεί "εργαλείο" για την τεκμηρίωση σωστής Αίτησης Θεραπείας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη αίτηση είναι απρόθεσμη και δεν απαιτείται παράβολο για την κατάθεσή της. Η Αίτηση Θεραπείας είναι ειδικό έντυπο και αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ με συστημένη επιστολή.

Διαβάστε επίσης: