Έρχεται, τώρα, νέα προκήρυξη για την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών

Ειδήσεις
Έρχεται, τώρα, νέα προκήρυξη για την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών
Υπουργική Απόφαση για προσόντα, δικαιολογητικά, διαδικασία επιλογής
Πέτρος Παπαβασιλείου
23/07/2019 | 15:24

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα δημοσιευθεί "το συντομότερο δυνατόν" Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα προσόντα, τα δικαιολογητικά, και την διαδικασία πρόσληψης Ειδικών Φρουρών.

Αυτό επισημαίνεται σε επιστολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, (Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Κλάδος Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού), προς το Εθνικό Τυπογραφείο.

Την επιστολή υπογράφει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, Ταξίαρχος κ. Κώστας Οικονομίδης.

Σε επικοινωνία του workenter με Αστυνόμο Α΄, της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, προέκυψε ότι "πρόκεται για τροποποιητική απόφαση, όσον αφορά στα προσόντα των Ειδικών Φρουρών, η οποία και θα βρει εφαρμογή σε προκήρυξη που θα εκδοθεί".  

Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών - ούτε, βεβαίως, και ο αριθμός των θέσεων. 

Πηγές του σωματείου των Ειδικών Φρουρών τόνιζαν στο workenter ότι θεωρούν δύσκολο να αλλάξει το όριο ηλικίας, (28 χρονών), ενώ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο θέμα της δερματοστοιξίας, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις. 

Ωστόσο, το πλαίσιο είναι, πλέον, διαμορφωμένο και έτοιμο, προκειμένου να "πατήσει" πάνω του νέα προκήρυξη.  

Πατήστε το κουμπί "Δείτε το έγγραφο" για να διαβάσετε την Υπουργική Απόφαση.

Αρχείο
Δείτε το έγγραφο
PDF icon
convert2elas.pdf
2 Σχόλια
Mixalis Saga's picture
Mixalis Saga
οταν λενε αλλαγες στα ταττοο εννοουνε οτι συμφωνα με τους τελευταιους νομους επιτρεπονται εφοσον δεν ειναι σε σημεια που φαινονται οταν φοραει καποιος την στολη η οτι θα απαγορευονται γενικως??
23/07/2019 | 17:42
Workenter's picture
Workenter
Το ΦΕΚ ορίζει πως: 6. Δεν φέρουν στο σώμα τους δερματοστιξία (τατουάζ), η οποία είναι αφενός εξωτερικά εμφανής με την ενδυμασία (θερινή και χειµερινή στολή) και αφετέρου, λόγω του είδους των περιεχοµένων σε αυτή απεικονίσεων, είτε αναιρεί την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλεί, κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά αυτών.
24/07/2019 | 09:44

Περισσότερα