ΑΣΕΠ: Αυτές είναι οι προθεσμίες (νέες) για 5 προκηρύξεις ''Κ''

Ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Αυτές είναι οι προθεσμίες (νέες) για 5 προκηρύξεις ''Κ''
Αλλάζουν τα δεδομένα μετά τις τροποποιήσεις - Ολόκληρο το πλάνο της Ανεξάρτητης Αρχής
24/04/2019 | 13:36

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διαδοχικό «μπαράζ» έκδοσης προκηρύξεων και υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλη την χώρα.

Οι υποψήφιοι που διεκδικούν μόνιμη θέση στο Δημόσιο θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για, τουλάχιστον, τέσσερις προκηρύξεις μέχρι τις εκλογές.

Πρόκειται για διαγωνισμούς ''Κ'' που έχουν εγγραφεί στο «σημειωματάριο» του ΑΣΕΠ με διαδικασίες του κατεπείγοντος.

Σημειώστε ότι για ορισμένες από αυτές, η προθεσμία υποβολής τροποποιήθηκε, ενώ για άλλες υπάρχει πρόθεση της Ανεξάρτητης Αρχής να κινήσει τις διαδικασίες - εξπρές παρά την καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων της 3Κ.

Προσοχή: Για όλες τις προκηρύξεις μονίμων πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά η αίτηση και κατάθεση φακέλου δικαιολογητικών μόνο όταν ζητηθεί από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα πάντα με το νέο πλαίσιο.

Το workenter εξασφαλίζει συγκεντρωτική λίστα με όλες τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι:

  • 1Κ/2019: Έως και σήμερα (24/4, 14:00) μπορούν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για την προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση 12 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από παράταση. Διαβάστε: ΑΣΕΠ (1Κ/2019): Αντίστροφη μέτρηση για θέσεις μονίμων (Βουλή των Ελλήνων)
  • 2Κ/2019: Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ολοκληρώνονται, μετά από παράταση του ΑΣΕΠ, στις 3 Μαίου. Αντίστοιχα, για την κατηγορία ΥΕ οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου Η Ανεξάρτητη Αρχή θεωρεί ότι επιχειρεί με την διπλή ημερομηνία να μετριάσει την πίεση στο ηλεκτρονικό σύστημα λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων. Διαβάστε: ΑΣΕΠ 2Κ/2019: Πότε οι αιτήσεις των υποψηφίων ΥΕ
  • 3Κ/2019: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 76 μονίμων υπαλλήλων σε 8 φορείς του Δημοσίου. Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ αρχίζει στις 8 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 23 του ίδιου μήνα. Διαβάστε: ΑΣΕΠ: Ολόκληρη η προκήρυξη για 76 μόνιμες θέσεις (3Κ/2019)
  • 4Κ/2019: Ξεκίνησε από την Δευτέρα (22/4) η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη. Θα προσληφθούν 62 μόνιμοι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. - ''Enterprise Greece'' (υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 10 Μαΐου 2019. Η συμμετοχή ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι και την 13η Μαΐου 2019. Διαβάστε: ΑΣΕΠ (4Κ/2019): Προσόντα και μοριοδότηση για 62 μόνιμες προσλήψεις

Οι ''εκκρεμότητες'' 

757 στους δήμους: Η νέα προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 757 μονίμων υπαλλήλων σε δήμους και ΔΕΥΑ. Πρόκεται για τη "μικρή" 3Κ, δεδομένου ότι η διαδικασία και τα βασικά της προσόντα (ειδική εμπειρία) είναι όμοια με την προκήρυξη των 8.166 στους δήμους. Διαβάστε: Προκήρυξη - γίγας "μπήκε" στο ΑΣΕΠ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)