ΑΣΕΠ: Αλλαγές στη "μικρή 3Κ" (Μόνιμοι σε ΟΤΑ)

Ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Αλλαγές στη "μικρή 3Κ" (Μόνιμοι σε ΟΤΑ)
Τα νέα δεδομένα - Πότε η έκδοση της προκήρυξης
ΑΣΕΠ: Μια κοπέλα περνάει, περπατώντας, έξω από την είσοδο της Ανεξάρτητης Αρχής
Αν και δεν είναι οριστικό, η έκδοση της προκήρυξης των "757" πάει για μετά το καλοκαίρι
Πέτρος Παπαβασιλείου
09/02/2019 | 12:35

Οι πιέσεις που ασκεί η μεγάλη προκήρυξη των δήμων (3Κ/2018) σε συνδυασμό με την υψηλή προτεραιοποίηση που έλαβε, εσχάτως, ο διαγωνισμός των νοσοκομείων (11Κ) "σπρώχνει" προς το μέλλον τη "μικρή 3Κ" (757 μόνιμοι σε δήμους όλης της χώρας).

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές, η έκδοση της προκήρυξης των 757 μονίμων δεν αποκλείεται να πάει για μετά το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, η δημοσιοποίησή της (δείχνει να) τοποθετείται για τον προσεχή Νοέμβριο.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, το ΑΣΕΠ -το τελευταίο διάστημα- είχε επιδοθεί σε συνεννοήσεις με το υπουργείο Εσωτερικών "για κάποιες πρόσθετες διευκρινίσεις".

Είναι σημαντικό να επισημανθούν τρία στοιχεία:

(1) Δεν ασύνηθες το φαινόμενο των συχνών αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ. Αυτό οφείλεται στις παρεμβάσεις των φορέων προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Όταν ένας δημόσιος οργανισμός ζητήσει "προτεραιότητα" από την οδό Πουλίου, λόγω πιεστικών αναγκών σε προσωπικό, θα τη λάβει (βλέπε νοσοκομεία).

(2) Οι (όποιες) καθυστερήσεις στην έκδοση προκηρύξεων δεν οφείλονται στο ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή -αποδεδειγμένα- διαθέτει το πιο ισχυρό how know (τεχνογνωσία) για την διεκπεραίωση των διαγωνισμών. Όταν, όμως, οι φορείς προβαίνουν σε συχνές μεταβολές, δεν είναι σαφείς (διευκρινίσεις), ή υποβληθεί μεγάλος όγκος ενστάσεων τότε δημιουργούνται χρονικά κενά.

(3) Το ΑΣΕΠ, εκτός όλων των άλλων, πρέπει να "σετάρει" όλες τις προκηρύξεις στη βάση του προσφάτως κυρωθέντος νέου νομοθετικού πλαισίου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο (αλλαγές στις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά).