Αποκλειστικό: Πότε οι 754 νέες προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης

Ειδήσεις
Αποκλειστικό: Πότε οι 754 νέες προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης
Μιλούν στο workenter.gr στελέχη της Γ. Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής
υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Μιχάλης Τσιλιβάκος
24/02/2020 | 15:34

Θέμα χρόνου είναι η υλοποίηση του σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής που προβλέπει την πρόσληψη 754 νέων μονίμων υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ανώτατα στελέχη της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας τόνιζαν στο workenter.gr ότι αυτό που απομένει για να δοθεί το «σήμα» ενίσχυσης των κατά τόπους υπηρεσιών είναι μία νέα τροπολογία που θα φέρει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ανεπίσημη εκτίμηση των αρμόδιων πηγών είναι ότι το υπουργείο μέσα στις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα φέρει τη σχετική τροπολογία για ψήφιση με βάση την οποία θα προβλέπεται η πλήρης αποδέσμευση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ.

Στόχος είναι να αποφευχθούν οι χρονοβόροι διορισμοί που απαιτούνται στις προκηρύξεις ''Κ'' με σκοπό το νέο προσωπικό να βρίσκεται στα Καταστήματα Κράτησης με fast-track διαδικασίες. «Μόλις περάσει το σχετικό νομοσχέδιο από τις επιτροπές της Βουλής θα ξεκινήσουν και οι προσλήψεις» αναφέρουν.

Όπως σημείωναν τα υπηρεσιακά στελέχη, οι νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν στο ίδιο πλαίσιο με αυτό των 1.500 προσλήψεων Ειδικών Φρουρών καθώς τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τονίζεται ότι ακόμα δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί αν θα εκδοθούν δύο διαγωνισμοί (με 381 + 373 θέσεις) ή ένας ενιαίος. Σύμφωνα με τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι πιθανότητες «κλείνουν» περισσότερο στις δύο προκηρύξεις.