Δημήτρης Μάντζος: «Δεν μπορεί να συζητείται η ειρήνη στην Ουκρανία όσο συνεχίζεται ο πόλεμος»

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις διεθνείς συζητήσεις για την Ουκρανία.
Ο Μάντζος τόνισε ότι «πιστοποιείται η ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης, όπως την χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με συγκεκριμένη δομή και πολιτική στόχευση».
Όπως υπογράμμισε, το σκάνδαλο έχει βαθιές ρίζες και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ακόμη και αν επιστραφούν οι παράνομες επιδοτήσεις, η ζημιά στον αγροτικό κόσμο «δεν μπορεί να λειανθεί», ενώ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Επανεκκίνηση της συζήτησης στη Βουλή
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στη Βουλή το αίτημα για διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Βορίδη και Αυγενάκη.
Όπως κατήγγειλε, η Νέα Δημοκρατία είχε επιχειρήσει να απορρίψει τη σχετική διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς το «θεσμική και κοινοβουλευτική εκτροπή».
«Θα δούμε αν αυτή τη φορά η πλειοψηφία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα πει “ναι” στη διερεύνηση, ρίχνοντας άπλετο φως σε μια υπόθεση που πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, επισήμανε τον κίνδυνο παραγραφής της υπόθεσης τον Οκτώβριο, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «βολικά το κρύβει κάτω από το χαλί».
Σαφές μήνυμα για την Ουκρανία
Σχολιάζοντας τις διεθνείς εξελίξεις, στον απόηχο της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε:
«Δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για την ειρήνη στην Ουκρανία όσο συνεχίζεται ο πόλεμος. Χωρίς άμεση εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός, κάθε ειρηνευτική διαβούλευση υπονομεύεται».
Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύσει ουσιαστικά στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμών όσο και διπλωματίας.
«Η Ευρώπη οφείλει να εγγυηθεί τα σύνορά της από τη Φινλανδία και την Εσθονία έως το Αιγαίο και την Κύπρο», τόνισε, επισημαίνοντας πως η αμυντική αρχιτεκτονική που δημιουργήθηκε λόγω του Πούτιν δεν μπορεί να αφήνει χώρο για αναθεωρητικές ατζέντες, όπως αυτή του Ταγίπ Ερντογάν.
«Η Ελλάδα πρέπει να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο»
Κλείνοντας, ο Μάντζος υπογράμμισε ότι εδώ και τρεισήμισι χρόνια το ΠΑΣΟΚ επιμένει: η Ελλάδα πρέπει να στηρίζει πάντα τον αμυνόμενο, να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία.
«Η χώρα μας έχει ακόμα ανοικτή την πληγή της κυπριακής τραγωδίας και απειλείται από τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Γι’ αυτό η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου είναι εθνική μας υποχρέωση, είτε πρόκειται για την Ουκρανία είτε για τη Γάζα», κατέληξε.
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 3 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















