Δίκη Τεμπών: Ξεκίνησε ξανά στη Λάρισα – Στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι
Μετά τη διακοπή του Ιουλίου, ξεκίνησε εκ νέου η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Γαιόπολις, στη Λάρισα.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας είχε αναγνώσει το κατηγορητήριο για τους συνολικά 36 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο.
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία επικεντρώνεται στις τοποθετήσεις και στους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης επί του κατηγορητηρίου.
Πότε ξεκινούν οι καταθέσεις των μαρτύρων
Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σταδίου αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων.
Μεταξύ των πρώτων που αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου είναι οι συγγενείς του μηχανοδηγού Δημήτρη Κουτσούμπα.
36 κατηγορούμενοι – Οι 33 για κακούργημα
Στο εδώλιο βρίσκονται συνολικά 36 κατηγορούμενοι, με τους 33 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες.
Μεταξύ των προσώπων που δικάζονται περιλαμβάνονται στελέχη του υπουργείου, καθώς και στελέχη οργανισμών που σχετίζονται με τον ΟΣΕ.
Από τους 36 κατηγορούμενους, στη σημερινή συνεδρίαση είναι παρόντες έξι: Δημήτριος Νικολάου, Ιωάννης Παληοθόδωρος, Διονύσιος Ράππος, Σπύρος Πατέρας, Απόστολος Τσακίρης και Παύλος Κουζής.
Η δήλωση της μητέρας της Αναστασίας Παπαγγελή
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η Μαρία Ντόλκα, μητέρα της Αναστασίας Παπαγγελή, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ανακαλεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη νομική εκπροσώπησή της και ότι συνεχίζει με δικηγόρο τον κ. Λαχανά.
Η δίκη συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την ανάπτυξη των αυτοτελών ισχυρισμών τους σχετικά με το κατηγορητήριο που ανέγνωσε η εισαγγελέας.
- 1 λεπτό πριν 100+100 ευρώ κάθε μήνα για το παιδί: Πώς λειτουργεί το νέο σχέδιο
- 21 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Από 18 έως 57+ ετών – Ποια προγράμματα «τρέχουν» και ποια έρχονται
- 22 λεπτά πριν Σώος εντοπίστηκε ο ανήλικος που αγνοούνταν με SUP στο Ηράκλειο









