Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι
Αθώοι κατά πλειοψηφία λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το 2021.
Το δικαστήριο με την απόφασή του δεν ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε προτείνει την ενοχή τους. Συγκεκριμένα, ο 49χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.
Αθωώθηκε επίσης και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ο 41χρονος συνεργός κηρύχθηκε αθώος με πλειοψηφία (6 εναντίον μίας ψήφου), με μειοψηφία μίας δικαστικής λειτουργού.
- 2 ώρες πριν Διπλές συντάξεις χηρείας για 8.500 δικαιούχους – Ποιοι θα δουν έως και 470 ευρώ παραπάνω τον μήνα
- 2 ώρες πριν Ανεπιθύμητες κλήσεις: Πότε δικαιούστε αποζημίωση 10.000 ευρώ – Όλα τα βήματα
- 3 ώρες πριν 300 ευρώ σε περισσότερους δικαιούχους: Ποιοι μπαίνουν στο ετήσιο επίδομα από το 2026



