Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
    Ροή ειδήσεων
    Όλες οι κατηγορίες
  • Σημαντικά
  • ΑΣΕΠ
    • ΑΣΕΠ Προσλήψεις
    • ΑΣΕΠ Προκηρύξεις
    • ΑΣΕΠ Διορισμοί
  • Επικαιρότητα
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Διεθνή
    • Lifestyle
  • Ιδιωτικός Τομέας
    • Θέσεις εργασίας
    • Εργασιακά Νέα
    • Εργασία στο Εξωτερικό
    • Ιδιωτική ασφάλιση
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
    • Επιδόματα
    • ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ Κατάρτιση
  • Συντάξεις
  • Εκπαίδευση
    • Εκπαιδευτικά νέα
    • Μεταπτυχιακά
    • Υποτροφίες
  • Επιχειρείν
    • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Προγράμματα
    • Αγροτικά νέα
  • Απόψεις
Αρχική σελίδα / Επικαιρότητα / Κοινωνία
Κοινωνία

Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταθέτει η ιατροδικαστής Λ. Κοβάτση

Αποχώρησαν από την αίθουσα οι γονείς του 19χρονου

Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταθέτει η ιατροδικαστής Λ. Κοβάτση
Ομάδα Workenter
20/03/2023 | 12:47
Άλκης Καμπανός δίκη
Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταθέτει η ιατροδικαστής Λ. Κοβάτση

Να βγουν από τη δικαστική αίθουσα λόγω της «σκληρότητας» των όσων θα καταθέσει, προέτρεψε τους γονείς του Άλκη Καμπανού, η ιατροδικαστής Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, με την εξέταση της οποίας συνεχίζεται για 15η μέρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ύστερα από άγρια επίθεση που δέχθηκαν με οπαδικά κίνητρα, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην Χαριλάου.

«Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά για όλους, συμβουλεύω ως μάνα να βγουν οι γονείς από την αίθουσα», είπε η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, κατά την έναρξη της κατάθεσής της. Πράγματι οι γονείς του ‘Αλκη αποχώρησαν από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου, ωστόσο η παραπάνω συμβουλή – προτροπή προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης που ανέφεραν ότι η μάρτυρας «δεν βρίσκεται στο δικαστήριο ως μητέρα», αλλά με την επιστημονική της ιδιότητα και προκειμένου να καταθέσει για τα ιατροδικαστικά ευρήματα που διαπίστωσε εξετάζοντας τόσο τη σορό του ‘Αλκη όσο και τα τραύματα των δύο φίλων του.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η αιτία θανάτου 

Επιδεικνύοντας φωτογραφίες που απεικόνιζαν τα τραύματα του ‘Αλκη και συμβουλευόμενη τις σημειώσεις του ηλεκτρονικού της υπολογιστή, η ιατροδικαστής επιβεβαίωσε την πορισματική της έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του 19χρονου «οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»,

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διαπίστωσε «δύο κατάγματα, δύο εστίες αιμορραγίας κι ένα εγκεφαλικό οίδημα», ενώ για το τελευταίο είπε ότι «για να το σώσεις έπρεπε να κάνεις κρανιοεκτομή». Από την ιατροδικαστική εξέταση, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, προέκυψε ότι η εξωτερική εικόνα της κεφαλής διέφερε από την εσωτερική. «Τα τραύματα δεν “φώναζαν” απ’ έξω, αλλά από μέσα», σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει τα όργανα που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες κακώσεις ούτε από τί προήλθαν κάποια απ’ αυτά (π.χ. πτώση).

Στη συνέχεια ανέλυσε τα τραύματα στα κάτω άκρα, εκ των οποίων δύο του προκάλεσαν αθρόα αιμορραγία στο δεξί μηρό. Για τα τραύματα στο συγκεκριμένο σημείο ανέφερε ότι δεν είναι συμβατά με δρεπάνι και κάραμπιτ. Αντιθέτως για τα τραύματα στον αριστερό μηρό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκλήθηκαν από δρεπάνι, προσθέτοντας πάντως ότι από μόνα τους αυτά δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο.

Ερωτηθείσα από την έδρα για τα όργανα-όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η μάρτυρας απάντησε πως διαπίστωσε τρία διαφορετικά νήσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλόντα όργανα. «Πιθανότατα να ήταν περισσότερα αλλά αυτά μπόρεσα να διαπιστώσω» σημείωσε.

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Χρειάστηκε αρκετό κόπο για να έχω μια επαφή μαζί τους»

Όσον αφορά στους άλλους δύο τραυματίες (πιο σοβαρό ο πρώτος), η κ. Κοβάτση χαρακτήρισε επικίνδυνες τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν. Μεταφέροντας στο δικαστήριο την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν όταν τους συνάντησε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», τρία 24ωρα μετά την επίθεση, είπε: «Ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τους μιλούσα κι αυτοί κοιτούσαν το ταβάνι. Χρειάστηκε αρκετό κόπο για να έχω μία επαφή μαζί τους».

Δίκη Άλκη Καμπανού: Να προσκομιστούν τα ρούχα του Άλκη ζήτησε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας υπέβαλε αίτημα – το οποίο έγινε δεκτό – να προσκομιστούν ως «πειστήρια» τα ρούχα που φορούσε ο ‘Αλκης κατά την δολοφονική επίθεση για να υπάρξει σύγκριση – αντιστοίχηση με τα τραύματα στο σώμα του. Όπως έγινε γνωστό, ο ρουχισμός φυλάσσεται στο Πρωτοδικείο.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα τη διαδικασία και μετά την προσκόμιση των πειστηρίων η διαδικασία συνεχίστηκε.

Σχετικά άρθρα

Κηφισιά: Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων - Πληροφορίες για τραυματίες
Κηφισιά: Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων - Πληροφορίες για τραυματίες
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και υγρασία σε όλη τη χώρα – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές
Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και υγρασία σε όλη τη χώρα – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές
Περισσότερες ειδήσεις
Ειδήσεις τώρα σχετικά με τα κοινωνικά νέα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αγρίνιο, Φλώρινα, Άρτα αλλά και όλη την Ελλάδα. Όλα τα νέα και η έκτακτη επικαιρότητα: συλλήψεις, πορείες, απεργίες, μεταναστευτικό. Μείνετε συντονισμένοι.
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
23/09/2023 | 10:43
Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με μέγιστη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς Κελσίου
Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με μέγιστη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς Κελσίου
23/09/2023 | 10:21
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
23/09/2023 | 09:00
Κάρπαθος: Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος Γερμανός τουρίστας
22/09/2023 | 15:46
Τροχαίο με τραυματία στην Παλλήνη - 45 λεπτά στο οδόστρωμα για να έρθει το ΕΚΑΒ
22/09/2023 | 15:35
Βόλος: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου για τα πρόβατα που έφαγαν την κάνναβη
Βόλος: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου για τα πρόβατα που έφαγαν την κάνναβη
22/09/2023 | 15:12
Κορονοϊός: Η έλευση της «Pirola» προκαλεί φόβους για νέο πανδημικό κύμα
Κορονοϊός: Η έλευση της «Pirola» προκαλεί φόβους για νέο πανδημικό κύμα
22/09/2023 | 15:06
Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας - Δείτε τις προβλέψεις των ειδικών
Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας - Δείτε τις προβλέψεις των ειδικών
22/09/2023 | 13:35
Λούτσα: Εντοπίστηκε όπλο που συνδέεται με την δολοφονία των έξι Τούρκων
Λούτσα: Εντοπίστηκε όπλο που συνδέεται με την δολοφονία των έξι Τούρκων
22/09/2023 | 13:35
Δημοσιεύστε εδώ την αγγελία σας
Ταυτότητα
Μενού
  • Ειδήσεις ΑΣΕΠ
  • Εργασία TV
  • Επικαιρότητα
  • Ιδιωτικός Τομέας
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
  • Εκπαίδευση
  • Επιχειρείν
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Όροι χρήσης
  • Πoλιτική Cookies
  • Cookies Banner
  • Προσωπικά Δεδομένα
  • Διαφήμιση
Εγγραφείτε στο newsletter
Μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
Subscription Form
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
© Aπαγορεύεται χωρίς γραπτή άδεια της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ», η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλως πως, τμηματικά ή περιληπτικά στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση, κατά παράφραση ή διασκευή, κάθε είδους υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα www.workenter.gr.
© GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
© Copyright 2023 Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.