Διασφαλίζοντας καριέρα ως ασφαλιστικός σύμβουλος

Ο κλάδος προσφέρει εντυπωσιακές ευκαιρίες σταδιοδρομίας
Η ασφαλιστική αγορά είναι μια μεγάλη, δυναμική και ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία αποτελείται από μεγάλες και υγιείς εταιρείες, όπως η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Ήδη από την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα και κατ’ επέκταση σε όλους τους κλάδους της Οικονομίας. Η κρίση έφερε νέους κανόνες και την ανάγκη για περισσότερες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο ασφαλιστικός κλάδος, άρρηκτα συνδεδεμένος με την Οικονομία άλλαξε.

Οι καταναλωτικές συνήθειες, οι ανάγκες και οι επιθυμίες του ενημερωμένου πολίτη διαφοροποίησαν το είδος της προσφοράς. Ο ασφαλιστής μετασχηματίστηκε από έναν πωλητή σε έναν επιστήμονα-ασφαλιστικό σύμβουλο. Δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή στην ονομασία. Πρόκειται για τον μετασχηματισμό από μια απασχόληση σε ένα επάγγελμα, σε έναν μετασχηματισμένο κλάδο, σε έναν καινούριο, πιο σύνθετο κόσμο.

Για να διασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο, ο σύγχρονος ασφαλιστικός σύμβουλος έχει επιλέξει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Είναι μία ατομική, επιχειρηματική μονάδα με όραμα, στόχους και σχέδιο για το μέλλον. Με την καθημερινή του δραστηριότητα καθορίζει το πώς και πότε θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Οικονομικά οι αποδοχές του δεν έχουν «οροφή».

Η οικονομική του εξέλιξη βρίσκεται στην προσωπική ανάπτυξη και συνδέεται με τις προσπάθειές του. Είναι ένας κοινωνικά ευαισθητοποιημένος επαγγελματίας, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος την επιστήμη του, κατανοεί το μέγεθος των ευθυνών του, είναι ηθικός, σέβεται την δεοντολογία και προσδοκά σε κέρδη ως αποτέλεσμα της άριστης εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πελατών του.

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος του σήμερα οφείλει να είναι έτοιμος να ηγηθεί των εξελίξεων, να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει. Αυτό συμβαίνει επενδύοντας στον ίδιο του τον εαυτό αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας συνεχώς τις ικανότητές του. Σε αυτή την κατεύθυνση ένα τρίπτυχο είναι σημαντικό: αξιολόγηση δεξιοτήτων, συνεχής επιμόρφωση σε δεξιότητες καριέρας και παρακολούθηση των εξελίξεων στους τομείς ενδιαφέροντος. Αυτό το τρίπτυχο προσφέρει στον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή τη δυνατότητα να γνωρίζει σε ποιους τομείς γνώσεων πρέπει να επενδύσει.

Για παράδειγμα, η κατάρτιση σε λογιστική, διαπροσωπική επικοινωνία, ηγεσία, τεχνολογία θα του παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις για να επικοινωνεί καλύτερα με πελάτες και συνεργάτες, να παρέχει κίνητρα και όραμα στην ομάδα του, να γνωρίζει τεχνικές λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα και να διατηρεί νοικοκυρεμένα τα οικονομικά του ή/και της ομάδας του. Η πιστοποίηση αυτών των γνώσεων προσφέρει επιπλέον διασφάλιση καθώς αποδεικνύει εύκολα το επίπεδο των γνώσεων και αποτελεί διαφοροποίηση.

Οι νέοι, οι οποίοι θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι έχουν εντυπωσιακές ευκαιρίες σταδιοδρομίας, για γρήγορη επαγγελματική και οικονομική εξέλιξη. Η ασφαλιστική αγορά, μια μεγάλη, δυναμική και ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία αποτελείται από μεγάλες και υγιείς εταιρείες, όπως η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική. Ενταγμένος μέσα σε ένα δυναμικό, επιχειρηματικό σχήμα εξασφαλίζει την εργασία σε ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον, με ασφάλεια και υποδομές, ενώ παράλληλα έχει όλες τις ελευθερίες που επιθυμεί για να ορίσει ο ίδιος το μέλλον του, την καριέρα του και την ζωή του.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αν και έχει τα χαρακτηριστικά του ατομικού επιχειρηματία, δεν είναι μόνος! Ανήκει στην ομάδα μιας μεγάλης εταιρείας και εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό κύκλο. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα έχει την δυνατότητα να αλλάξει προσανατολισμό και να περάσει στο management του παραγωγικού συστήματος: Μια απόφαση που θα την πάρει στην πορεία, με την βοήθεια της εταιρείας, την οποία έχει επιλέξει, αφού κατανοήσει τι πραγματικά ταιριάζει στον χαρακτήρα και στις φιλοδοξίες του.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram