Διάγγελμα Μητσοτάκη για Σύνταγμα: Προτείνει αλλαγές σε 70 άρθρα

Διάγγελμα Μητσοτάκη για Σύνταγμα: Προτείνει αλλαγές σε 70 άρθρα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με διάγγελμα –  πιθανότατα αύριο Δευτέρα (2/2) – ο πρωθυπουργός «ανοίγει» τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον έντυπο τύπο οι προτεινόμενες αλλαγές θα είναι σαρωτικές, θα αφορούν 70 από τα 120 άρθρα του Συντάγματος.

Στο τραπέζι μπαίνουν η επιστολική ψήφος των αποδήμων, μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, η επιλογή στην ηγεσία της δικαιοσύνης και η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το …περιβόητο άρθρο 86  περί νομικής ευθύνης υπουργών, αλλάζει αλλά δεν καταργείται.

Για την επιστολική ψήφο είναι πιθανόν να βρεθούν οι αναγκαίοι 200 ψήφοι στην Βουλή.

Για τις υπόλοιπες αλλαγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλιστεί η αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Υπό αυτή την έννοια, η συνταγματική πρωτοβουλία της κυβέρνησης κινδυνεύει να έχει περιορισμένη εμβέλεια, όπως η αναθεώρηση του 2019.

Παναγής Γκιόλμας

Παναγής Γκιόλμας

Ο Παναγής Γκιόλμας είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1990. Εργάστηκε στις εφημερίδες Έθνος, Ελευθεροτυπία, Βήμα και Ελεύθερο Τύπο. Ασχολήθηκε με τα θέματα Δημοσίου, ΑΣΕΠ, πολιτικό και εκπαιδευτικό ρεπορτάζ.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version