«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»: Τι λέει ο 20χρονος για τη δολοφονία

Ένα ραντεβού που στήθηκε για να «λυθούν διαφορές» κατέληξε σε αιματηρή τραγωδία στον Άγιο Δημήτριο, με έναν 27χρονο νεκρό και μια υπόθεση που συγκλονίζει, καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται ένα ερωτικό τρίγωνο, ζήλια και μια μοιραία απόφαση που οδήγησε σε δολοφονία.
Το χρονικό της αιματηρής συνάντησης
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/04) στο Πάρκο Ασυρμάτου, όπου οι δύο άνδρες είχαν κανονίσει να συναντηθούν για να συζητήσουν τις διαφορές τους. Ο 27χρονος έφτασε μόνος του, ενώ ο 20χρονος συνοδευόταν από έναν 18χρονο φίλο του.
Η ένταση δεν άργησε να κλιμακωθεί. Από τον έντονο διαπληκτισμό οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε συμπλοκή, με τον 20χρονο να βγάζει μαχαίρι και να καταφέρνει ένα χτύπημα στην καρδιά του 27χρονου. Παρά την προσπάθεια του θύματος να αντιδράσει, υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.
Ο ρόλος της 20χρονης και το ερωτικό υπόβαθρο
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται μια 20χρονη, πρώην σύντροφος του θύματος και νυν σύντροφος του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, είχε ξεκαθαρίσει στον 27χρονο ότι η σχέση τους είχε τελειώσει και ότι είχε προχωρήσει.
«Σε παρακαλώ, άφησέ με. Έχω προχωρήσει», φέρεται να του είπε, προσπαθώντας να τον πείσει να αποδεχτεί τον χωρισμό.
Η ίδια υποστήριξε ότι είχε ζητήσει από τον 20χρονο να μην πάει στο ραντεβού, όμως εκείνος δεν την άκουσε. Όπως κατέθεσε, ενημερώθηκε για το συμβάν δύο ώρες αργότερα και δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Η ομολογία και τα όσα ισχυρίζεται ο δράστης
Ο 20χρονος παραδέχεται ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 27χρονο, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.
Κατά την κατάθεσή του ανέφερε ότι είχε μαζί του το μαχαίρι για λόγους αυτοπροστασίας, φοβούμενος πιθανή επίθεση. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω», είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας το περιστατικό σε «κακιά στιγμή» και εκφράζοντας μεταμέλεια.
Ο ίδιος φέρεται να παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «είναι σε σοκ» και «δεν επιθυμούσε να αφαιρέσει τη ζωή του άτυχου Θ.».
Το μαχαίρι και οι κινήσεις μετά το έγκλημα
Μετά τη δολοφονία, ο 20χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και έκρυψε το μαχαίρι στην ταράτσα, πίσω από ηλιακό θερμοσίφωνα. Το όπλο εντοπίστηκε από τις Αρχές και κατασχέθηκε.
Πρόκειται για μαχαίρι με μεγάλη λάμα, κρητικού τύπου, στο οποίο ήταν χαραγμένη η φράση: «Στον αδελφό μου σήμερα που πάντα ξεχωρίζω, ένα μαχαίρι Κρητικό με αγάπη του χαρίζω».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, μετά το περιστατικό ο κατηγορούμενος μαζί με τον 18χρονο φίλο του και δύο νεαρές γυναίκες μετέβησαν σε χώρο διαμονής, όπου πέρασαν τη νύχτα χωρίς να ειδοποιήσουν άμεσα τις Αρχές.
Οι κατηγορίες και οι δικαστικές εξελίξεις
Σε βάρος του 20χρονου έχουν ασκηθεί διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Λόγω της στρατιωτικής του ιδιότητας, η υπόθεση εξετάζεται από το Ναυτοδικείο Πειραιά.
Έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.
Παράλληλα, τρία ακόμη άτομα – ο 18χρονος φίλος του και δύο 20χρονες – κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τη Δευτέρα (27/4) και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.
Το παρελθόν και οι μαρτυρίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος είχε στο παρελθόν εντοπιστεί να φέρει μαχαίρι, ενώ στο περιβάλλον του παρουσιαζόταν ως μέλος της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται, καθώς υπηρετούσε σε διαφορετική μονάδα.
Από την πλευρά της, η 20χρονη ανέφερε ότι ο 27χρονος είχε εκδηλώσει έντονη ζήλια και βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, περιγράφοντας περιστατικά έντασης και ελέγχου.
Σοκ στην οικογένεια και την κοινωνία
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι το θύμα ήταν γιος ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που έχει συγκλονίσει και το αστυνομικό σώμα.
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 27χρονο σε κλίμα οδύνης, ενώ οι παππούδες του κατηγορούμενου δηλώνουν σοκαρισμένοι. «Ότι για μια γυναίκα πλακωθήκανε και μαχαιρωθήκανε και έφαγε ο άλλος μια στην καρδιά. Είμαστε όλοι χάλια. Εγώ έχω τρελαθεί, μου είχε στρίψει κι εμένα, τι να κάνω;», είπε ο παππούς.
Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του εγκλήματος.
- 57 λεπτά πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 1 ώρα πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν
- 2 ώρες πριν Σήμερα η κηδεία του Νάσου Αθανασίου- Πότε και πού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία















