Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη 1η Μαΐου

Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη 1η Μαΐου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Μαΐου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ναυτεργατών, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ΠΝΟ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, διεκδικώντας απορρόφηση ανέργων, κατάργηση της «μαύρης» εργασίας, εφαρμογή των ΣΣΕ και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ναυτικούς και συνταξιούχους.

⚠️ Προσοχή: Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά – 24ωρη απεργία ναυτεργατών την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Τι ισχύει για εργαζόμενους – Μισθοδοσία & απουσία

Η 1η Μαΐου είναι υποχρεωτική αργία:

Αν εργάζεστε κανονικά εκείνη την ημέρα, πρέπει να πληρωθείτε προσαυξημένο ημερομίσθιο 75%.
Αν ΔΕΝ εργαστείτε (όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις), ΔΕΝ χάνετε μεροκάματο – η αμοιβή καταβάλλεται κανονικά.

Αν η εργασία γίνεται με πρόγραμμα εξαήμερης εβδομάδας και η Πρωτομαγιά συμπέσει με Κυριακή, μεταφέρεται σε άλλη εργάσιμη ημέρα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας – φέτος όμως πέφτει Πέμπτη.

Σε περίπτωση απεργίας (π.χ. συμμετοχή σε πανεργατική κινητοποίηση):

Ο εργαζόμενος δεν πληρώνεται για εκείνη την ημέρα, εκτός αν καλύπτεται με άλλο τρόπο (π.χ. άδεια, ρεπό, κ.λπ.).

Πληρωμές & τραπεζικές συναλλαγές την Πρωτομαγιά

  • Τράπεζες: Κλειστές λόγω αργίας – καμία συναλλαγή στα ταμεία, μόνο ηλεκτρονικές κινήσεις.
  • e-banking & ΑΤΜ: Διαθέσιμα κανονικά.
  • Μισθοί/συντάξεις: Αν είναι προγραμματισμένοι για 1η/5, πιθανό να πιστωθούν από την προηγούμενη εργάσιμη (Τετάρτη 30/4) – ανάλογα με τον εργοδότη ή τον φορέα.

Αμοιβή για εργασία την Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται νόμιμα την Πρωτομαγιά δικαιούνται προσαύξηση στην αμοιβή τους, ανάλογα με το πώς πληρώνονται:

Για εργαζόμενους με ημερομίσθιο: Καταβάλλεται το κανονικό ημερομίσθιο συν προσαύξηση 75%, υπολογισμένη στο νόμιμο ωρομίσθιο για τις ώρες εργασίας τους.​

Για εργαζόμενους με μηνιαίο μισθό: Σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν συνήθως σε αργίες: Καταβάλλεται 1/25 του μηνιαίου μισθού, συν προσαύξηση 75% για τις ώρες που εργάστηκαν.​

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά και σε Κυριακές/αργίες: Προβλέπεται μόνο η προσαύξηση 75%, υπολογισμένη στο 1/25 του μηνιαίου μισθού.​

Σημείωση: Δεν επιτρέπεται να συμψηφιστεί ρεπό ή ημέρα ανάπαυσης με την Πρωτομαγιά. Αν ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι για τους εργαζόμενους (μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ή εσωτερικών κανονισμών), αυτοί υπερισχύουν των γενικών ρυθμίσεων.​

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr