Δεύτερη σύνταξη: Έως τις 27 Ιουλίου η διαβούλευση για τις αλλαγές
Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27 Ιουλίου παραμένει το νομοσχέδιο για την επαγγελματική ασφάλιση, το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα των συμπληρωματικών συντάξεων.
Μεταξύ των βασικών παρεμβάσεων περιλαμβάνονται η δημιουργία Ανοιχτών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης για εργαζομένους και μικρότερες επιχειρήσεις, η αναμόρφωση των φορολογικών κινήτρων, καθώς και η δυνατότητα μεταφοράς των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε περίπτωση αλλαγής εργασίας.
Σήμερα, η επαγγελματική ασφάλιση παρέχεται κυρίως μέσω Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και ομαδικών ασφαλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το νέο πλαίσιο στοχεύει στη διεύρυνση της συμμετοχής και στη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου συστήματος για ασφαλισμένους και επιχειρήσεις.
- 2 ώρες πριν ΑΣΕΠ 7Κ/2026: 3.262 μόνιμες προσλήψεις σε όλη τη χώρα – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 2 ώρες πριν ΔΕΗ: Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για 23 ειδικότητες – Στείλτε βιογραφικό
- 2 ώρες πριν Λιμενικό 2026: Λήγουν σήμερα (13/10) στις 23:59 οι αιτήσεις για 420 νέες προσλήψεις








