"Χρυσά" τα γυναικεία χέρια στο χώρο του IT

Υπερκέρδη στις οικονομίες (έως και 27%) εάν συμμετείχαν στις Τεχνολογίες περισσότερες γυναίκες

Ίσως να υπερέβαιναν τα στερεότυπα οι ιθύνοντες νόες των μεγάλων και μεσαίων τεχνολογικών μονάδων ανά τον κόσμο και να ενθάρρυναν το γυναικείο πληθυσμό να εμπλακεί ενεργά στο χώρο του IT, εάν διέθεταν την καλλιεργημένη γνώση πως κάτι τέτοιο θα εκτίνασσε τα οικονομικά μεγέθη τους σε πολλαπλά επίπεδα!

Τα αριθμητικά δεδομένα είναι αμείλικτα. Εάν στην Ινδία συμμετείχαν οι γυναίκες στην παραγωγική διαδικασία κατά το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών η οικονομία της χώρας θα ήταν 27% πλουσιότερη! Δεν το λες και λίγο...

Τέσσερα διακεκριμένα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft εξηγούν στο workenter.gr πως θα μπορούσε να μηδενιστεί το χάσμα ανάμεσα στην ζήτηση και την προσφορά σε ότι αφορά στις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις IT.

Margarita Areteou, Azure Senior Marcoms Manager – Microsoft Central Easter Europe: "Το καλοκαίρι του 2018, διάβασα στο περιοδικό ‘The Economist’ ότι στην Ινδία, μια αύξηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού στα επίπεδα των αντρών, θα πρόσφερε στην Ινδία 235 εκατομμύρια εργατικά χέρια (όσο το συνολικό εργατικό δυναμικό όλης της Ευρώπης) και η μεγαλύτερη δημοκρατική οικονομία θα ήταν κατά 27% πλουσιότερη.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ανάγκη για αύξηση του γυναικείου πληθυσμού στον εργασιακό χώρο δεν αφορά μόνο το χώρο της τεχνολογίας αλλά ευρύτερα. Η ανάγκη αυτή είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερη στο χώρο της τεχνολογίας που μεγαλώνει με τρελούς ρυθμούς. Υπάρχει μια σημαντικά αυξανόμενη ανάγκη και ζήτηση για developers και data scientists και εδώ είναι που βλέπω μια τεράστια ευκαιρία για τις γυναίκες, να μειώσουν με την παρουσία τους το χάσμα της ζήτησης και της προσφοράς".

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram