Χριστούγεννα με "δώρο" 210 ευρώ - Πότε η πληρωμή

Ποιοι οι δικαιούχοι
Κριτήρια, όροι, προϋποθέσεις
Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα θα γεμίσει χιλιάδες δικαιούχους επίδομα έως 210 ευρώ που θα δοθεί μέσα στον μήνα που διανύουμε και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, με την πληρωμή της έχτρα δόσης.
Η πρόσθετη έκτακτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21 για το τρέχον έτος, αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ και  συμπεριλαμβάνεται στα έκτακτα μέτρα στήριξης του 2022 που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους από τον ΟΠΕΚΑ.

Η χορήγηση της έκτακτης δόσης θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους και καταβάλλεται άπαξ για κάθε εξαρτώμενο παιδί.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο των οικογενειών που λαμβάνουν επίδομα παιδιού αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού.

Πότε πληρώνεται η έκτη 6η δόση

Η έκτη δόση για το Επίδομα παιδιού 2022 θα καταβληθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, σε όσους έχουν υποβάλλει την αίτηση Α21 2022 και έχει εγκριθεί

Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ

Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Τα ποσά της ενίσχυσης υπολογίζονται ανάλογα με την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος στην οποία ανήκει ο δικαιούχος. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το κριτήριο, το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210, 126 ή 84 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Θυμίζουμε ότι για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής:

  • Α’ κατηγορία: έως 6.000 ευρώ,
  • Β’ κατηγορία: από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ,
  • Γ’ κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ.
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram