Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Πότε συμφέρουν οι 72 δόσεις και πότε ο εξωδικαστικός

Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Πότε συμφέρουν οι 72 δόσεις και πότε ο εξωδικαστικός

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επιλογή μεταξύ της ρύθμισης των 72 δόσεων και του εξωδικαστικού μηχανισμού εξαρτάται από το ύψος και το είδος των οφειλών, την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη και τον αριθμό των πιστωτών.

Η ρύθμιση των 72 δόσεων αποτελεί καταλληλότερη λύση για όσους έχουν παλαιές οφειλές αποκλειστικά προς την Εφορία ή τον ΕΦΚΑ και διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να τις εξοφλήσουν μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα. Απευθύνεται κυρίως σε οφειλέτες με υψηλότερα εισοδήματα ή αξιόλογη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι δεν επιθυμούν να υπαχθούν στα κριτήρια και στον αλγόριθμο του εξωδικαστικού μηχανισμού, ούτε στη διαδικασία άρσης του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.

Αντίθετα, ο εξωδικαστικός μηχανισμός μπορεί να είναι περισσότερο συμφέρων για όσους έχουν συσσωρευμένες οφειλές προς πολλούς διαφορετικούς φορείς, όπως τράπεζες, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας μπορούν να επιδιώξουν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων από τις 72 και, παράλληλα, να εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης μέρους της συνολικής οφειλής.

Περισσότερες πιθανότητες για ευνοϊκή ρύθμιση, «κούρεμα» της οφειλής και μεγάλο αριθμό δόσεων έχουν συνήθως οι οφειλέτες με χαμηλά εισοδήματα και περιορισμένη ή ανύπαρκτη περιουσία.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version