Χωρίς σχολική στέγη μαθητές με αναπηρία λόγω γραφειοκρατίας

Περισσότεροι από 30 μαθητές με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη παραμένουν χωρίς σχολική στέγη, καθώς η διαδικασία μετεγκατάστασης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμαριάς καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων.
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών, το σχολείο, που φιλοξενεί παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στεγάζεται προσωρινά σε ακατάλληλο κτίριο, το οποίο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές πρόσβασης και ασφάλειας.
Παρά το γεγονός ότι έχει βρεθεί κατάλληλο οικόπεδο για τη νέα σχολική μονάδα και έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, η ανέγερση του νέου κτιρίου παραμένει σε εκκρεμότητα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και των τοπικών αρχών, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους και οι εκπαιδευτικοί το έργο τους.
Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικής Αγωγής, η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά ζητήματα αδειοδότησης, τα οποία εκτιμάται ότι θα λυθούν έως τις 10 Νοεμβρίου 2025, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας σχολικής στέγης.
- 24 λεπτά πριν Ραφήνα: Επίθεση με μαχαίρι σε πρατήριο καυσίμων – Δύο τραυματίες, καταδίωξη και σύλληψη του δράστη
- 29 λεπτά πριν Ποιοι θα χρειάζονται πλέον παραπεμπτικό για να δουν ειδικό γιατρό
- 32 λεπτά πριν Τηλεθεάσεις 4/6: Σάρωσε το Ελλάδα – Σουηδία, κυρίαρχο το MEGA στην ενημέρωση
















