Χωρίς σχολική στέγη μαθητές με αναπηρία λόγω γραφειοκρατίας

Χωρίς σχολική στέγη μαθητές με αναπηρία λόγω γραφειοκρατίας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 30 μαθητές με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη παραμένουν χωρίς σχολική στέγη, καθώς η διαδικασία μετεγκατάστασης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμαριάς καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών, το σχολείο, που φιλοξενεί παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στεγάζεται προσωρινά σε ακατάλληλο κτίριο, το οποίο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές πρόσβασης και ασφάλειας.

Παρά το γεγονός ότι έχει βρεθεί κατάλληλο οικόπεδο για τη νέα σχολική μονάδα και έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, η ανέγερση του νέου κτιρίου παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και των τοπικών αρχών, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους και οι εκπαιδευτικοί το έργο τους.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικής Αγωγής, η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά ζητήματα αδειοδότησης, τα οποία εκτιμάται ότι θα λυθούν έως τις 10 Νοεμβρίου 2025, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας σχολικής στέγης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr