Χωρίς εισόδημα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό από τον Αύγουστο του 2020

Εν αναμονή εγκυκλίου...
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης είναι χωρίς εισόδημα από τον Αύγουστο του 2020!

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης είναι χωρίς εισόδημα από τον Αύγουστο του 2020!

Μόλις προ ημερών το συνδικαλιστικό σωματείο του κλάδου, έλαβε τη δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι από την Τρίτη 16 Μαρτίου, θα ξεκινούσαν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και γι’ αυτούς τους ταλαιπωρημένους, ελέω πανδημίας, εργαζόμενους.

Δύο μέρες μετά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ), γνωστοποίησε ότι όχι μόνο οι πληρωμές δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά από το υπουργείο Εργασίας δεν δίνουν ούτε καν σαφή ενημέρωση για το πότε τελικά θα πραγματοποιηθούν…

Είναι μία μόνο από τις περιπτώσεις όπου οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας, μένουν «κενό γράμμα». Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, υπήρχε η δέσμευση από το υπουργείο Εργασίας ότι θα έβγαινε εγκύκλιος για την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων, συνδυαστικά με την ακύρωση των όποιων απολύσεων έχουν ήδη ξεκινήσει. Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο επρόκειτο να αποσαφηνιστεί το καθεστώς πληρωμών αδείας και επιδομάτων αδείας. Η εγκύκλιος ακόμα αναμένεται.

Η ΠΟΕΕΤ υπενθυμίζεται ότι όλα τα παραπάνω συμφωνήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, 10 Μαρτίου, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη και στην Γ.Γ. του Υπουργείου κα. Άννα Στρατινάκη.

Όμως ακόμα οι δεσμεύσεις δεν έχουν ικανοποιηθεί. Μάλιστα, η ΠΟΕΕΤ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ούτε αν συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ), ως οφείλει να γίνει, ώστε να κηρυχθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής του ΑΣΕ είναι η κυρία Στρατινάκη και η απόφασή του είναι απαραίτητη ώστε να «ανοίξει ο δρόμος» για να υπάρξει κάλυψη των μισθών για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της χώρας.

Όλα αυτά κάνουν την ΠΟΕΕΤ με επίσημη ανακοίνωση να ζητάει να τηρηθούν οι εξαγγελίες.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram