Χερσόνησος: Δύτης ανακάλυψε άγαλμα στον βυθό

Χερσόνησος: Δύτης ανακάλυψε άγαλμα στον βυθό

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκανε το Σάββατο (8/11) ένας δύτης την ώρα που ψάρευε με ψαροντούφεκο στα νερά του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το ekriti.gr, σε βάθος μόλις 3,8 μέτρων και περίπου 70 μέτρα από την ακτή, ο δύτης ήρθε αντιμέτωπος με ένα άγαλμα που βρισκόταν στον βυθό, ανάμεσα σε φύκια και βράχια.

Ο ίδιος περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη τη στιγμή της ανακάλυψης, δηλώνοντας πως ένιωσε έκπληξη και απορία για το πώς βρέθηκε εκεί το άγαλμα. Το περιστατικό προκάλεσε άμεσο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια ευρήματα έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης, Θεοτόκης Θεοδούλου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει την υπόθεση. Όπως διευκρίνισε, τα συγκεκριμένα αγάλματα δεν είναι αρχαία, αλλά τσιμεντένιες δημιουργίες που τοποθετούνται σκόπιμα στον βυθό από καταδυτικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, στόχος αυτών των κατασκευών είναι να προσδώσουν ενδιαφέρον και «ζωή» στο υποθαλάσσιο τοπίο. «Πρόκειται για σύγχρονες κατασκευές, τοποθετημένες σε μικρά βάθη, κυρίως για αισθητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς», ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εντοπιστεί και άλλα παρόμοια αντικείμενα στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και ένα άγαλμα λιονταριού.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr