Χερσόνησος: Δύτης ανακάλυψε άγαλμα στον βυθό

Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκανε το Σάββατο (8/11) ένας δύτης την ώρα που ψάρευε με ψαροντούφεκο στα νερά του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το ekriti.gr, σε βάθος μόλις 3,8 μέτρων και περίπου 70 μέτρα από την ακτή, ο δύτης ήρθε αντιμέτωπος με ένα άγαλμα που βρισκόταν στον βυθό, ανάμεσα σε φύκια και βράχια.
Ο ίδιος περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη τη στιγμή της ανακάλυψης, δηλώνοντας πως ένιωσε έκπληξη και απορία για το πώς βρέθηκε εκεί το άγαλμα. Το περιστατικό προκάλεσε άμεσο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια ευρήματα έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης, Θεοτόκης Θεοδούλου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει την υπόθεση. Όπως διευκρίνισε, τα συγκεκριμένα αγάλματα δεν είναι αρχαία, αλλά τσιμεντένιες δημιουργίες που τοποθετούνται σκόπιμα στον βυθό από καταδυτικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, στόχος αυτών των κατασκευών είναι να προσδώσουν ενδιαφέρον και «ζωή» στο υποθαλάσσιο τοπίο. «Πρόκειται για σύγχρονες κατασκευές, τοποθετημένες σε μικρά βάθη, κυρίως για αισθητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς», ανέφερε.
Όπως πρόσθεσε, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εντοπιστεί και άλλα παρόμοια αντικείμενα στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και ένα άγαλμα λιονταριού.
- 2 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 9 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ
- 13 λεπτά πριν Νέα Γραμμή 5 στο Μετρό της Αθήνας: Πότε ξεκινά και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί















