Χατζηδάκης: Ιδιαίτερα αποδοτική η εθελούσια έξοδος από τη ΔΕΗ

Τι είπε ο αρμόδιος υπουργός για τις αλλαγές στις προσλήψεις

Για «τεράστιο ζήτημα που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και τις δυνατότητες της Ευρώπης», έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης ερωτηθείς σχετικά με το προσφυγικό –μεταναστευτικό ζήτημα σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Στα των αρμοδιοτήτων του και αναφερόμενος στην άρση της μονιμότητας που προτάθηκε για τους νέους υπαλλήλους της ΔΕΗ, σημείωσε ότι η ενέργεια γίνεται προς την κατεύθυνση, για «δίκαιη πολιτική, ώστε να μη σηκώσουν οι πολίτες άλλα βάρη».

Αναφερόμενος στα μέτρα που παίρνει το υπουργείο για τη διάσωση της ΔΕΗ, ο Υπουργός Περιβάλλοντας μίλησε για τη μείωση του κόστους για το προσωπικό, αλλά και την απολιγνιτοποίηση.

«Περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των υπαλλήλων, που θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του κόστους εργασίας και παράλληλα την κατάργηση της μονιμότητας των νέων υπαλλήλων», ανέφερε σχετικά.

Επιπροσθέτως, η έκπτωση 75% που είχαν υπάλληλοι και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τόσο στο ρεύμα όσο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες, καταργείται πλήρως στις υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας και η έκπτωση στο ρεύμα περιορίζεται στο 30%.

«Από αυτό εξοικονομούμε 30-35 εκατομμύρια το χρόνο», εκτίμησε ο Κωστής Χατζηδάκης, που σχολίασε ότι, «την ώρα που καλούνται όλοι να βάλουν πλάτη για τα της ΔΕΗ, δεν μπορούν να μη βάλουν οι υπάλληλοί της».

Συμπλήρωσε δε ότι, «θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό το μέτρο της εθελούσιας εξόδου», το οποίο ξεκαθάρισε πως «δε θα επιβαρύνει καθόλου τα Ταμεία», ενώ «θα αποπληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια».

Σχετικά με την τιμή πώλησης του ρεύματος από τη ΔΕΗ προς τους ανταγωνιστές της, είπε ότι έρχεται κυρωτικό νομοσχέδιο στη Βουλή για την αύξηση της τιμής του, που μέχρι τώρα ήταν κάτω του κόστους παραγωγής.

«Προσπαθούμε να βρούμε ισορροπίες για τους ‘κακοπληρωτές’», είπε, καταλήγοντας πως «είμαστε υπέρ του κοινωνικού τιμολογίου».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram