Χανιά: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 18χρονη μητέρα για τον σοβαρό τραυματισμό του βρέφους της
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία της, η 18χρονη μητέρα στα Χανιά, η οποία κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στο μόλις 20 ημερών βρέφος της.
Η νεαρή μητέρα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην ανακρίτρια Χανίων, έπειτα από δύο προθεσμίες που είχε λάβει προκειμένου να απολογηθεί.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Οι περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν
Στην 18χρονη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και υποχρέωση τακτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με το Flashnews.gr, αποφασίστηκε επίσης να παρακολουθεί πρόγραμμα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ενώ της απαγορεύτηκε η προσέγγιση του βρέφους, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.
Οι αναφορές από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Στο επίκεντρο έχουν βρεθεί και όσα γνωστοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με το παρελθόν της 18χρονης.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το 2013 είχε δεχθεί ανώνυμη αναφορά στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, σύμφωνα με την οποία ένα τετράχρονο κορίτσι, που φέρεται να είναι η σημερινή 18χρονη, υφίστατο σωματική κακοποίηση από τους γονείς του. Όπως αναφέρεται, η καταγγελία είχε αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα κρίσιμη και είχε διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία.
Ο Οργανισμός αναφέρει επίσης ότι το 2022 κλήθηκε να μεταφέρει ένα 14χρονο κορίτσι, που σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ήταν η ίδια, από νοσοκομείο όπου φιλοξενούνταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής σε άλλο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση
Η υπόθεση ήρθε στο φως το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, όταν η 18χρονη μετέβη μαζί με τον πατέρα της στο Νοσοκομείο Χανίων, έχοντας μαζί της το νεογέννητο.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βρέφος έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βαριά εγκεφαλική αιμορραγία. Αρχικά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών προκειμένου να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Τι φέρεται να υποστήριξε η 18χρονη
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, η 18χρονη φέρεται αρχικά να υποστήριξε ότι το μωρό έπεσε από τα χέρια της. Ωστόσο, οι γιατροί φέρεται να έκριναν ότι η βαρύτητα των τραυμάτων απαιτούσε περαιτέρω διερεύνηση και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή μητέρα φέρεται στη συνέχεια να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι το βρέφος έκλαιγε συνεχώς και ότι το χτύπησε προκειμένου να σταματήσει, χωρίς, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, να περιμένει ότι θα του προκαλούσε τόσο σοβαρό τραυματισμό.
Ακολούθησε η σύλληψή της και η σε βάρος της ποινική διαδικασία, ενώ πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.
- 2 λεπτά πριν Καύσιμα σε νέα άνοδο: Πάνω από 2,17 ευρώ η αμόλυβδη – Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα τον Οκτώβριο
- 10 λεπτά πριν Σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος μετά τη μεταγωγή του
- 19 λεπτά πριν Καταθέτει τη Δευτέρα ο υπνοθεραπευτής για την υπόθεση Μαζωνάκη









