Χαλκίδα: Κυκλοφοριακό χάος από τη βλάβη στην παλιά γέφυρα του Ευρίπου

Από το βράδυ της Κυριακής 3 Αυγούστου, η πόλη της Χαλκίδας παραμένει ουσιαστικά «κομμένη στα δύο» λόγω σοβαρής βλάβης στην παλιά γέφυρα του Ευρίπου.
Το περιστατικό
Σύμφωνα με το evima.gr, η γέφυρα άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να διέλθουν πλοία, όμως δεν έκλεισε ξανά, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.
Πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο δήλωσαν:
«Είμαστε εδώ και περιμένουμε, η γέφυρα δεν κλείνει. Ενημερώσαμε το Λιμεναρχείο. Υπάρχει τεράστια κίνηση στους γύρω δρόμους και αρκετοί έχουν αφήσει τα αυτοκίνητά τους στην απέναντι πλευρά».
Η αιτία της βλάβης
Με βάση την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ), το πρόβλημα εντοπίζεται στον μηχανισμό ηλεκτροϋδραυλικής λειτουργίας της γέφυρας, στην πλευρά της Εύβοιας.
Ο ΟΛΝΕ αναφέρει ότι, παρά την ολονύκτια προσπάθεια των τεχνικών, δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της βλάβης και προς το παρόν δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος επισκευής.
Κυκλοφοριακές επιπτώσεις
Η αδυναμία κλεισίματος της γέφυρας έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη, με τα οχήματα να ανακατευθύνονται μέσω παρακαμπτηρίων. Οι αρχές ζητούν την κατανόηση των πολιτών μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία.
- 38 λεπτά πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 1 ώρα πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 2 ώρες πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν















