Χαλάζι στο Κατάκολο - Δυσχεραίνονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο (βίντεο)

Στο σημείο πνέουν και ισχυροί άνεμοι

Oι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Κατάκολου, τις τελευταίες ώρες, καθιστούν το έργο των σωστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, είναι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση.


 

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Από το Νευροκόπι ο 31χρονος κυβερνήτης του Phantom

Ο κυβερνήτης-σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης του μαχητικού Phantom που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας είναι φίλος της ομάδας του Άρη και έχει καταγωγή από το Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Ο 31χρονος διαμένει στην Πάτρα ενώ είναι γιος του πρώην δασάρχη του Κάτω Νευροκοπίου και η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή στον 29χρονο συγκυβερνήτη του Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Συμμετείχε στη μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική έκθεση στον κόσμο

Ο έμπειρος πιλότος συμμετείχε το 2017 και σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές αεροπορικές εκθέσεις στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στην Αγγλίας το «Royal International Air Tattoo Show».

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram