Μπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής νέου ηγέτη
«Η διαδικασία της επιλογής του νέου ηγέτη θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα», σημείωσε ο Τζόνσον μιλώντας έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τα αιτήματα των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο και βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος και απηύθυνε διάγγελμα προς τους πολίτες.

Στο διάγγελμα, ο Τζόνσον είπε ότι παραιτείται από την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, αλλά διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στην εξουσία, έως ότου διοριστεί διάδοχός του.

«Η διαδικασία της επιλογής του νέου ηγέτη θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα», σημείωσε ο Τζόνσον μιλώντας έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ

«Και σήμερα διόρισα ένα υπουργικό συμβούλιο για να υπηρετήσει, όπως και εγώ, έως ότου διοριστεί ένας νέος ηγέτης», πρόσθεσε.

Την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού είχαν προαναγγείλει από σήμερα το πρωί τα περισσότερα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ πριν την ανακοίνωσή της παραίτησής του.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, συνέβη μετά τις αποχωρήσεις νεοδιορισθέντων υπουργών, καθώς και περισσότερων από 50 μελών της κυβέρνησης, οι οποίες προκάλεσαν ουσιαστικά παράλυση στον κυβερνητικό μηχανισμό.

«Καλά νέα» η παραίτηση του Τζόνσον, αντιδρά ο ηγέτης των Εργατικών Στάρμερ

Πρόκειται για «καλά νέα για τη χώρα», αντέδρασε στην παραίτηση του Τζόνσον ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

«Δεν χρειαζόμαστε μια αλλαγή στην αρχηγία των Τόρις. Χρειαζόμαστε μια πραγματική αλλαγή κυβέρνησης», σημείωσε ωστόσο ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Η παραίτηση του Τζόνσον ήλθε έπειτα από την αποχώρηση σχεδόν 60 μελών της βρετανικής κυβέρνησης από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων πέντε υπουργοί, σε μια έξοδο που έγινε με πρωτοφανή ταχύτητα στην πολιτική ιστορία της Βρετανίας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram