Μπιλ Γκέιτς: Αυτό είναι το επάγγελμα που η AI δεν θα “αγγίξει”

Μπιλ Γκέιτς: Αυτό είναι το επάγγελμα που η AI δεν θα “αγγίξει”

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς, πολλά επαγγέλματα βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα: αυτή της σταδιακής αυτοματοποίησης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, υπάρχει ένα επάγγελμα που δύσκολα θα αντικατασταθεί – τουλάχιστον για την ώρα.

Ο ιδρυτής της Microsoft, μιλώντας για το μέλλον της εργασίας, ξεχώρισε τον προγραμματισμό ως έναν τομέα που εξακολουθεί να απαιτεί υψηλή δημιουργικότητα, προσαρμοστικότητα και κριτική σκέψη – δεξιότητες που η τεχνητή νοημοσύνη ακόμη δεν μπορεί να αναπαράγει επαρκώς.

Παρότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα μπορούν να γράφουν και να βελτιώνουν κώδικα, ο σχεδιασμός πραγματικά καινοτόμων λύσεων, η κατανόηση του ανθρώπινου παράγοντα και οι ηθικές πτυχές της τεχνολογίας παραμένουν βαθιά ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, η άλλη πλευρά του τεχνολογικού φάσματος – με εκπροσώπους όπως ο CEO της Nvidia Jensen Huang – προβλέπει ένα μέλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ικανή να δημιουργεί ολόκληρο λογισμικό απλώς με εντολές σε φυσική γλώσσα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα χρειάζεται τελικά ο άνθρωπος; Ή θα περάσουμε σε ένα μοντέλο όπου η τεχνολογία αυτοδημιουργεί τον εαυτό της;

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, φαίνεται πως το πληκτρολόγιο των προγραμματιστών θα παραμείνει για λίγο ακόμα στα ανθρώπινα χέρια.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr