Μπαράζ σεισμών στην Καστοριά μέσα σε 24 ώρες – Επτά δονήσεις έως 3,7 Ρίχτερ

Μπαράζ σεισμών στην Καστοριά μέσα σε 24 ώρες – Επτά δονήσεις έως 3,7 Ρίχτερ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, με επτά διαδοχικές δονήσεις που σημειώθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου έως και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2026. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί σε αρκετές περιοχές, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Οι πρώτες πέντε δονήσεις εντοπίστηκαν δυτικά της Κρυσταλλοπηγής, προς την κατεύθυνση της Κορυτσάς, με μεγέθη από 1,9 έως 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακά βάθη μεταξύ 10 και 15 χιλιομέτρων.

Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε με ακόμη δύο δονήσεις. Η μία, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, καταγράφηκε κοντά στο Πισοδέρι και είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου 5 χιλιομέτρων, γεγονός που την έκανε ιδιαίτερα αισθητή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 00:10, σημειώθηκε νέα δόνηση 3,7 Ρίχτερ, 18 χιλιόμετρα δυτικά της Κρυσταλλοπηγής, στην περιοχή της Φλώρινας.

Οι αρμόδιες επιστημονικές και πολιτικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του φαινομένου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Γεωργία Ζιαγάκη

Γεωργία Ζιαγάκη

Η Γεωργία Ζιαγάκη σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα. Από το 2022 εργάζεται σε ειδησεογραφικά μέσα καλύπτοντας οικονομικό ρεπορτάζ και διεθνή. Ειδίκευση στις συνεντεύξεις. Δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου, digital trends editor.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version