Αύριο η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Ανοικτό παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης υπέρ των πολιτών άφησε ο υπουργός Οικονομικών
Ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων οικονομικών παρεμβάσεων.

Ποσά 700 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους πολίτες σήμερα και αύριο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων οικονομικών παρεμβάσεων, επισημαίνοντας ότι «εάν προκύψει δημοσιονομικός χώρος είναι αυτονόητο ότι θα επιστραφεί στην κοινωνία όπως πράττουμε μέχρι τώρα».

Ο υπουργός είπε ότι «σήμερα και αύριο θα πιστωθεί σε 2,4 εκατομμύρια πολίτες η έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, η λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας», αυτό το μέτρο είναι 500 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ και επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Παράλληλα, σε 865.000 πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, αύριο Τετάρτη θα πιστωθούν 190 εκατ. ευρώ, από τα 300 εκατ. ευρώ που είναι συνολικά το επίδομα, εάν έχουν δηλώσει IBAN.

Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας: Παρατείνεται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Εκτιμώ ότι μέχρι αύριο το βράδυ θα έχουν πιστωθεί 700 εκατ. στο πορτοφόλι του πολίτη για το δύσκολο προσεχές διάστημα.

Ταυτόχρονα, έχουμε την παράταση τελών κυκλοφορίας για δυο μήνες και της επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 15 λεπτά».

Ενώ, όσον αφορά στο market pass, ο υπουργός ανέφερε πως σήμερα έρχεται στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο η διάταξη για τη φορολόγηση των διυλιστηρίων, κονδύλι που θα χρησιμοποιηθεί για την κάρτα τροφίμων.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram