Αυγενάκης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Προσέρχομαι ως μάρτυρας, όχι ως κατηγορούμενος»
Με καθαρό μήνυμα διαφάνειας εμφανίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας ότι προσέρχεται ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος.
«Προσέρχομαι ως μάρτυρας. Το υλικό που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δεν αποτελεί κατηγορητήριο σε βάρος μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έχει ασκήσει καμία δίωξη εναντίον του, αλλά απλώς ενημέρωσε τη Βουλή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.
«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν με κατηγόρησε — ενημέρωσε τη Βουλή των Ελλήνων, όπως όφειλε να κάνει», σημείωσε.
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε με έμφαση ότι δεν έχει τίποτα να αποκρύψει.
«Δεν υπάρχουν σκάνδαλα όταν υπάρχουν έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία. Όλα στο φως!» δήλωσε με έμφαση.
Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει τον ρόλο του στην υπόθεση, λέγοντας:
«Δεν υπήρξα υπουργός του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλης της Ελλάδας».
Ο κ. Αυγενάκης συμπλήρωσε ότι, ως υπουργός, δεν απέφυγε να αγγίξει τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας πως αντιμετώπισε με διαφάνεια όλα τα ζητήματα που προέκυψαν.
«Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ τα οποία άγγιξα όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
- 5 λεπτά πριν 120 δόσεις από Νοέμβριο: Πέφτει στα 30 ευρώ η ελάχιστη δόση – Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση
- 1 ώρα πριν Το μυστικό του λευκού αφρού: Τι κοινό έχει το σαπούνι με το χιόνι;
- 3 ώρες πριν Καρκίνος παγκρέατος: Νέο χάπι παρατείνει την επιβίωση









