Ασυνείδητος οδηγός μετατρέπει την Αττική Οδό σε…αρένα – Το βίντεο που «κόβει την ανάσα»
Δεν είναι ασυνήθιστο να συναντά κανείς οδηγούς που κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς να ενημερώνουν τους γύρω, όμως η συνεχής επανάληψη αυτής της συμπεριφοράς, ειδικά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ξεπερνά τα όρια της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και θεωρείται εγκληματική.
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τραβήχτηκε από επιβάτη οχήματος που ακολουθούσε το επικίνδυνα κινούμενο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του λευκού Audi εκτελεί συνεχείς ελιγμούς, πατώντας απότομα το φρένο, γεγονός που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς.
Σύμφωνα με το άρθρο 25 του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οδηγός που σκοπεύει να πραγματοποιήσει έναν ελιγμό πρέπει να βεβαιωθεί ότι η κίνηση είναι ασφαλής για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και να κάνει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του χρησιμοποιώντας τους δείκτες κατεύθυνσης (φλας). Η χρήση των φλας πρέπει να διαρκεί σε όλη τη διάρκεια του ελιγμού και να σταματά όταν ολοκληρωθεί.
Η συμπεριφορά αυτή τιμωρείται με πρόστιμο 350 ευρώ, συνοδευόμενο από αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για 30 ημέρες.
Τα σχόλια των χρηστών στο Instagram αποτυπώνουν την οργή τους, ενώ το γεγονός ότι οι πινακίδες του οχήματος δεν είναι ελληνικές προκαλεί έκπληξη σε πολλούς.
- 4 λεπτά πριν Ανακαίνιση Κατοικίας: Επιδότηση έως 95% – Ποιοι δικαιούνται, πώς κάνουν αίτηση
- 19 λεπτά πριν Αγροτικό πετρέλαιο: Φθηνότερο κατά 50,84 λεπτά το λίτρο από 1η Νοεμβρίου – Οι δικαιούχοι
- 34 λεπτά πριν ΑΣΕΠ – Αναπληρώσεις: Μόνιμοι διορισμοί για αποφοίτους ΥΕ σε 44 φορείς









