ΑΣΕΠ: Παράταση και επίσημα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής

Επίσημη ανακοίνωση για παράταση υποβολής αιτήσεων στις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών εξέδωσε το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, που επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του workenter.gr, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται μέχρι σήμερα το απόγευμα, 31η Μαρτίου 2023 και ώρα 6 μ.μ

Η παράταση αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα καθώς και ανά μουσική ειδίκευση για τους κλάδους ΠΕ79.01 και ΠΕ79.02, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.

Μετά και τη νέα εξέλιξη, που ελήφθη λόγω της προγραμματισμένης αναβάθμισης των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, επηρεάζοντας και τον κόμβο του ΑΣΕΠ μέσω της πλατφόρμας e-paravolo  συνεχίζονται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 29 Μαρτίου η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ για τη δημιουργία νέων πινάκων Γενικής Παιδείας έχει τεθεί σε λειτουργία για όλα τα ΑΦΜ των υποψηφίων εκπαιδευτικών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου.

Για την καταχώρισή τους στους νέους πίνακες κατάταξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να ακολουθήσουν δύο διαφορετικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΑΣΕΠ και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την ενσωμάτωσή τους στους νέους πίνακες κατάταξης.

Ο πίνακας του ΟΠΣΥΔ με τις προθεσμίες ανα ΑΦΜ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram