ΑΣΕΠ: Παίρνει το «πράσινο» για «Βοήθεια στο Σπίτι» -ΜΟΝΙΜΟΙ

Ένα βήμα πιο κοντά η νέα προκήρυξη

Στην δέσμη των προκηρύξεων με την σήμανση «επείγον», εντάσσεται, πλέον, και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 3.250 μονίμων με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το υπ. Εσωτερικών – αναφερόμενο στην συνάντηση του υπουργού με εργαζομένους του προγράμματος, αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση του:

«Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρξει μέριμνα να μη δημιουργηθεί κανένα κενό στο πρόγραμμα. Για το σκοπό αυτό οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη θέση τους για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να αναλάβουν οι νέοι επιτυχόντες του προγράμματος».

Σημειώστε ότι οι «νέοι επιτυχόντες του προγράμματος» που αναφέρει η ανακοίνωση είναι οι 3.250 που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό των μονίμων, μέσω ΑΣΕΠ

Η διαδικασία επιλογής θα κινηθεί εξολοκλήρου από το ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι είναι προκήρυξη «Κ».

Για την έκδοση της προκήρυξης πρέπει να προσδιοριστεί εάν θα υπάρχει ειδική εμπειρία και πόσα μόρια θα δίνει, ενώ παράλληλα να σταλεί επίσημο αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Οι περισσότεροι δήμοι, πάντως, έχουν προχωρήσει στην δημιουργία οργανικών θέσεων (μόνιμες θέσεις), προκειμένου να υποδεχτούν το νέο προσωπικό.

Διαβάστε επίσης: Στα ''σκαριά'' 3.250 μόνιμοι στους δήμους (ΑΣΕΠ) 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram