ΑΣΕΠ: Κλείδωσαν δύο διαγωνισμοί - "μαμούθ" (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Σημαντικές εξελίξεις
Δύο προκηρύξεις, τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ετοιμάζεται να εκδώσει το ΑΣΕΠ - Ο προγραμματισμός δεν αλλάζει σημαντικά για τις υπόλοιπες "Κ"

Των Παναγή Γκιόλμα - Πέτρου Παπαβασιλείου

Το ΑΣΕΠ "κλείδωσε" την έκδοση δύο προκηρύξεων - "μαμούθ" για την πρόσληψη χιλιάδων μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Η έκδοση αυτών των προκηρύξεων -οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών- διαφοροποιούν μερικώς μόνο τον προγραμματισμό της Ανεξάρτητης Αρχής.

Οι νέοι, μεγάλοι, διαγωνισμοί θα μπουν εμβόλιμα στις προκηρύξεις "Κ" που ήδη επεξεργάζεται και έχει σχεδόν ολοκηρώσει το ΑΣΕΠ.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέλυαν, πριν από λίγο, στο workenter.gr τα νέα δεδομένα.

Σημειώστε:

  • Ο πρώτος από τους δύο μεγάλους διαγωνισμούς είναι ο πανελλήνιος γραπτός του Δημοσίου. Το ΑΣΕΠ έχει πάρει "σήμα" από το υπουργείο Εσωτερικών για παραλαβή της κατανομής των θέσεων εντός του Ιουλίου. Το ΑΣΕΠ έχει ήδη επεξεργαστεί τα υπόλοιπα "κομμάτια" του διαγωνισμού. Η προκήρυξη θα έχει αριθμό 2Γ/2022
  • Ο δεύτερος μεγάλος διαγωνισμός αφορά sτην προκήρυξη των 3.720 μόνιμων θέσεων -όπως αποκάλυψε το workenter.gr- στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το σχέδιο της προκήρυξης βρίσκεται στα χέρια του ΑΣΕΠ, εδώ και δέκα μέρες, και η τελική επεξεργασία του είναι σε "ώριμο" στάδιο. Εκτιμάται ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί για να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Η προκήρυξη στην Υγεία θα εκδοθεί μετά την 5Κ/2022 (που αρχίζει στις 21/7) χωρίς ωστόσο να έχει καταληχθεί ο αριθμός της προκήρυξης

Η προκήρυξη του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022) είναι έξω από τον προγραμματισμό των προκηρύξεων "Κ". Ωστόσο ο διαγωνισμός των 3.720 μονίμων στην Υγεία θα είναι προκήρυξη "Κ".

Αυτή θα εκδοθεί -το πιθανότερο- μετά την 5Κ/2022 ή εν μέσω άλλων προκηρύξεων "Κ": 128 στην Εθνική Άμυνα, 72 στα Επιμελητήρια, 71 σε ασφαλιστικά ταμεία και φορείς.

Το workenter.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει σύντομα για το ποια από τις δύο προκηρύξεις - "μαμούθ" θα εκδοθεί πρώτη.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram