Γραπτός: Πώς θα βγουν οι λίστες για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ)

Τι πρέπει να κάνουν όλοι οι υποψήφιοι
Πάνω από 8.000 μόνιμες θέσεις θα διατεθούν σε υπουργεία, δήμους, περιφέρειες και οργανισμούς όλης της χώρας.

Πάνω από 8.000 μόνιμες θέσεις θα διατεθούν σε υπουργεία, δήμους, περιφέρειες και οργανισμούς όλης της χώρας.

Η πρόσληψη του νέου μόνιμου προσωπικού θα γίνει με διαδοχικές προκηρύξεις που θα εκδοθούν εντός του 2023 και για ολόκληρο το 2024.

Μέσω των διαδοχικών διαγωνισμών θα αρχίσει η κάλυψη των κενών στον δημόσιο τομέα για την επόμενη διετία.

Πηγές του workenter.gr αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός ίσως αποδειχθεί μικρός και οι θέσεις να προσεγγίσουν τις 10.000.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο "κύμα" προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχει γίνει ποτέ στο δημόσιο τομέα.

Η διαδικασία αφορά πτυχιούχους πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ουσιαστικά, η διαδικασία "πιάνει" τους 108.000 "τυχερούς" υποψηφίους που προνόησαν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (ΑΣΕΠ 2Γ/2022).

Μετά το τέλος των γραπτών εξετάσεων (προκήρυξη 2Γ/2022) το ΑΣΕΠ (www.aspe.gr) θα δημιουργήσει τρεις πίνακες:

 1. Γενικής κατάταξης
 2. Επιτυχόντων
 3. Αποτυχόντων (χωρίς αναγραφή ονόματος, με κωδικό)

Στη συνέχεια ακολουθούν τα εξής στάδια:

 • Υπολογισμός προσαυξήσεων μορίων, στις μονάδες γραπτής εξέτασης για τους επιτυχόντες (επιπρόσθετα μόρια δίνουν, η εντοπιότητα, τα μεταπτυχιακά, εμπειρία και άριστη γνώση ξένης γλώσσας)
 • Έκδοση προκηρύξεων φορέων, για τις 8.000 μόνιμες προσλήψεις. Η προκήρυξη ή θα είναι μια ενιαία ή μικρές συνεχείς. Αφορούν δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και οργανισμούς
 • Υποβολή αίτησης από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, για προτίμηση θέσεων και φορέων. Σ' αυτή τη φάση δημιουργείται και μητρώο ΑΣΕΠ (διαβάστε, σας ενδιαφέρει: Δωρεάν Μητρώο από το workenter.gr για τη β΄φάση της 2Γ/2022
 • Έκδοση αποτελεσμάτων προσωρινών και οριστικών - διορισμός

Τη διαδρομή "σημειώσεις" καθηγητών και "online τεστ" θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι της προκήρυξης 2Γ/2022 (πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός) που κάνουν προετοιμασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις".

Ξεκινάτε από τις περιληπτικές σημειώσεις και αμέσως μετά πηγαίνετε στα online τεστ. Εάν η επίδοσή σας κυμαίνετε κάτω από το 55% σωστών απαντήσεων τότε ξανα-πηγαίνετε στις σημειώσεις, αλλά αυτή τη φορά στις αναλυτικές. Στη συνέχεια δοκιμάζετε και πάλι τις δυνάμεις σας στα online τεστ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή σπουδών της "Επίγνωσης", κ. Γιάννη Ζέρβα, ο ενδεδειγμένος τρόπος διαβάσματος είναι ο ακόλουθος:

1) Ξεκινήστε από τις περιληπτικές σημειώσεις των καθηγητών. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε "εποπτεία του θέματος".

2) Στη συνέχεια κάντε πρακτική εξάσκηση με τα online τεστ, τα οποία και αποτελούν την απόλυτη προσομοίωση με το σύστημα πολλαπλών (multiple choice). Η πρακτική εξάσκηση με τα online τεστ εξασφαλίζει εξοικείωση με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία εξέτασης και εμπέδωση της ύλης. Τονίζεται ότι οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν με το σύστημα multiple choice.

3) Διαβάστε τα βιβλία και τα αποσπάσμα που παραθέτουν οι καθηγητές στην πλαφόρμα της "Επίγνωσης" για μεγαλύτερο εύρος γνώσεων και περισσότερες δυνατότητες.

Ποιοι θα μπουν στη λίστα επιτυχόντων

Για να θεωρηθεί ένας υποψήφιος επιτυχών θα πρέπει να πιάσει τη βάση και στα δύο μαθήματα (55 μονάδες στο κάθε μάθημα). Η προετοιμασία με την "Επίγνωση" σας εξασφαλίζει ότι θα πιάσετε τουλάχιστον τη βάση.

Διατίθενται τρία πακέτα προετοιμασίας και για τις 17 ενότητες:

 • Basic: 300 ευρώ
 • Dynamic: 400 ευρώ
 • Full Pack: 500 ευρώ

Το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις" ειδικεύεται στο σύστημα πολλαπλών επιλογών (multiple choice) με το οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις και στο τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Ξεκινήστε προετοιμασία - Κάντε εγγραφή

Συγκρατήστε τα εξής:

 1. Μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού θα διατεθούν 8.000 και πλέον μόνιμες θέσεις
 2. Το νέο προσωπικό θα διοριστεί σε ολόκληρο το φάσμα του δημόσιου τομέα (υπουργεία, δήμοι, περιφέρεις, Ανεξάρτητες Αρχές - ΛΙΣΤΑ)
 3. Τα θέματα (πρέπει και) θα είναι βατά
 4. Η τοποθέτηση των διοριστέων στις υπηρεσίες θα γίνει σε χρόνο... dt
 5. Η λίστα των επιτυχόντων θα έχει μεγάλη διάρκεια, ως τον επόμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

Επίσης:

(1) Το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις" παρέχει σε όσους επιλέξουν τα πακέτα της 6.500 ερωτήσεις multiple choice ως τις εξετάσεις

(2) Όσοι κάνουν μαζί μας προετοιμασία για τον πανελλήνιο γραπτό λαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ:

 • Δημιουργία Μητρώου (ή επικαιροποίηση) στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ
 • Συμπλήρωση και υποβολή αίτησης στη β΄ φάση του διαγωνισμού

Σημαντικό: Η προσφορά (για δωρεάν δημιουργία Μητρώου και δωρεάν υποβολή 2ης αίτησης) περιλαμβάνει και όσους έχουν ήδη αγοράσει πακέτο προετοιμασίας από την "Επίγνωση".

Μη χάσετε αυτή τη διπλή προσφορά και την καλύτερη προετοιμασία στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Πώς κάνετε αγορά πακέτου

 1. Μπαίνετε στην κεντρική σελίδα του workenter.gr
 2. Πατάτε το κουμπί «Μάθετε περισσότερα» στο banner που βρίσκεται ψηλά στο workenter.gr για την e-learning εκπαίδευση με την «Επίγνωσις»
 3. Πατάτε το κουμπί «Δείτε Περισσότερα»
 4. Κατεβαίνετε στα τρία προγράμματα
 5. Επιλέγετε ένα από τα τρία και πατάτε το κουμπί «ΑΓΟΡΑ»
 6. Βάζετε τα στοιχεία σας, κλικάρετε το Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους και προϋποθέσεις του ιστοτόπου  και πατάτε το κουμπί «Αποστολή παραγγελίας»
 7. Αμέσως λαμβάνετε email επιβεβαίωσης πληρωμής
 8. Εντός δύο ημερών μετά την πληρωμή λαμβάνετε email από την «‘Επίγνωση» το οποίο περιλαμβάνει ενεργό link και μοναδικό κωδικό εισόδου
 9. Πατάτε το ενεργό link εισάγεται τον κωδικό σας και ξεκινάτε την προετοιμασία σας

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σε σχέση με την κοινή προσφορά εκπαίδευσης του workenter.gr και του εκπαιδευτικού κέντρου "Επίγνωσις μπορείτε να καλείτε στα εξής τηλέφωνα:

 • 211 9555 025
 • 211 9555 099
 • 211 9555 022
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram