ΑΣΕΠ - Γραπτός: Όλα τα πτυχία συμμετέχουν στον πανελλήνιο (2Γ/2022)

Ποιες είναι οι ειδικότητες - "κλειδιά"
Όταν θα βγει η προκήρυξη, στο σύνολό της, θα σας καλέσουμε να μετρέψετε την προεγργαφή σε εγγραφή

Γράφουν οι: Παναγής Γκιόλμας - Πέτρος Παπαβασιλείου

Όλα τα πτυχία πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης συμμετέχουν στον μεγάλο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, σύμφωνα με την περίληψη της προκήρυξης που δημοσιοποίησε το ΑΣΕΠ.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωνει πλήρως συνεχή δημοσιεύματα του workenter.gr σχετικά με την ευρύτατη χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή πτυχιούχων στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

Στον πίνακα των ειδικοτήτων που δημοσιοποίησε σήμερα (18/11) το ΑΣΕΠ αναφέρονται ειδικότητες, οι κάτοχοι των οποίων θα μπορούν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό.

Το κρίσιμο σημείο, για το οποίο το workenter.gr είχε ακριβέστατες πληροφορίες και σήμερα επιβεβαιώνονται, είναι η ειδικότητα ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών και η αντίστοιχη ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Για αυτές τις δύο ειδικότητες δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής όλων των πτυχιούχων ΠΕ και ΤΕ ανεξαρτήως πτυχίου. Δηλαδή συμμετέχει οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος του εσωτερικού η του εξωτερικού.

 

 

 

Σε αυτή την ειδικότητα θα συμμετάσχουν οι χιλιάδες υποψήφιοι εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, αποκτώνοντας για πρώτη φορά το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε μεγάλους διαγωνισμούς του Δημοσίου, εκτός των γνωστών για εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, στην κατηγορία ΤΕ συμμετέχουν επαγγέλματα του νοσηλευτικού και ιατρικού κλάδου. Όσοι από τα παραϊατρικά επαγγέλματα δεν βρουν την ειδικότητά τους στις αναγραφόμενες μπορούν να συμμετάσχουν στην ειδικότητα ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών για την οποία γίνεται δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο.

Σημειώστε:

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται μόνο το πτυχίο και η άδεια άσκησης επαγγέλματος εκεί όπου απαιτείται (π.χ. μηχανικοί). Η συμμετοχή σε ειδικότητες Διοικητικού όλων των πτυχίων γίνεται εφικκή γιατί δεν απαιτείται συναφής προϋπηρεσία. Και αυτή η προϋπηρεσία οπουδήποτε και αν αποκτήθηκε θα αποδίδει πλέον ελάχιστα μόρια (μέχρι 5 μονάδες για 5 έτη)

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους

1) Το ΑΣΕΠ τις τελευταίες μέρες προβληματίζονταν έντονα για την εξεταστέα ύλη. Δεν γνωρίζουμε που ακριβώς κατέληξε λόγω Σαββατοκύριακου. Είναι ανέντιμο να πιθανολογήσουμε. Θα πρέπει να περιμένουμε την ύλη στο τελικό κείμενο της προκήρυξης.

2) Η προκήρυξη στο σύνολό της θα δημοσιευθεί με διαδικασία "κατεπείγοντος". Το πιθανότερο είναι να δημοσιευθεί ολόκληρη σε ΦΕΚ την προσεχή εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση ο απώτατος χρόνος δημοσίευσης είναι η 28η Νοεμβρίου.

3) Το ΑΣΕΠ πάντοτε -από το 1994 και μετά- δίνει επαρκή χρόνο προετοιμασίας, 5 με 6 μήνες κατ΄ ελάχιστο, για την οουσιαστική προετοιμασία των υποψηφίων.

4) Σε περίπτωση απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων: Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Εφόσον ο διαγωνισμός πήρε ΦΕΚ υλοποιείται και αν ακόμα υπάρξει αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας. Στη χειρότερη περίπτωση -εάν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις- θα επιμηκυνθεί ο χρόνος προετοιμασίας των υποψηφίων, δεδομένου ότι οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν ένα με ενάμιση μήνα μετά του προβλεπομένου.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Είναι γνωστή η πρωτοβουλία του workenter.gr και του εκπαιδευτικού κέντρου "Επίγωνσις" για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Θα ήταν ανέντιμο από την πλευρά μας να προχωρήσουμε σε εγγραφές -άρα και πληρωμές- πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το σύνολο της προκήρυξης και όλη η εξεταστέα ύλη. Γράφουμε αυτά που ξέρουμε. Για ό,τι δεν γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια δεν το αναφέρουμε. Σε αυτή την περίπτωση, της μη αναφοράς, ανήκουν τα μαθήματα και η εξεταστέα ύλη. Ιδίως όταν γνωρίζουμε τον έντονο προβληματισμό του ΑΣΕΠ.

Γι΄ αυτό σας καλούμε να κάνετε όλοι προεγγραφή στις περιορισμένες θέσεις που διαθέτουμε, σε τιμές κόστους, γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την οικονομική δυσκολία των καιρών.

Όταν θα βγει η προκήρυξη, στο σύνολό της, και είναι θέμα ημερών, θα σας καλέσουμε να μετρέψετε την προεγργαφή σε εγγραφή. Αλλά τότε θα γνωρίζετε ακριβώς όλους τους όρους του διαγωνισμού. Στην οριστική απόφασή σας να μετρήσετε το εξής σημαντικό: Η συμμετοχή στο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό είναι μονόδρομος για όλους του πτυχιύχους ΠΕ και ΤΕ.

Δεν θα υπάρξουν προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για αυτές τις βαθμίδες έξω από το πλαίσιο του γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022). Κάντε τώρα προεγγραφή.

Πώς κάνετε προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας, βαθμίδα εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Εκπτώσεις

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram