ΑΣΕΠ - Γραπτός: Διορισμός τώρα με "οποιoδήποτε πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ"

Βήμα - βήμα πως θα γίνουν οι προσλήψεις - Όσα πρέπει να ξέρετε
Κάντε τώρα προεγγραφή για να έχετε την καλύτερη προετοιμασία στην καλύτερη τιμή. Η προεγγραφή γίνεται ΔΩΡΕΑΝ.

Γράφουν οι: Παναγής Γκιόλμας - Πέτρος Παπαβασιλείου

Το "διορισμός με οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ" θα είναι το... σήμα κατατεθέν του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Για πρώτη φορά -από ιδρύσεως ΑΣΕΠ το 1994- γίνεται αποδοχή οποιουδήποτε τίτλου σπουδών σε τόσο ευρεία κλίμακα.

Το γεγονός αυτό, με δεδομένο ότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η μοναδική δυναντότητα μόνιμου διορισμού για τους πτυχιούχους, αποτελεί ένα... όπλο που πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ τόνιζαν στο workenter.gr ότι "όλοι οι κλάδοι και οι ειδικότητες ΑΕΙ και ΤΕΙ θα έχουν θέση τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό".

Σας εξηγούμε ολόκληρη τη διαδικασία με βήματα για να δείτε την πρακτική εφαρμογή του "δεκτό οποιδήποτε πτυχίο":

1) Έκδοση πρόσκλησης - προκήρυξης για τον πανελλήνιο διαγωνισμό έως το τέλος Νοεμβρίου.

2) Υποβολή αίτησης όπου αναγκαίο είναι μόνο το πτυχίο (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και η άδεια άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται (π.χ. μηχανικοί, νοσηλευτές, γεωτεχνικοί κλπ).

3) Εξετάσεις τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου σε δύο -πιθανότατα- μαθήματα και γραπτό τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας

4) Από τις εξετάσεις θα προκύψουν δύο πίνακες: πίνακας συμμετεχόντων και πίνακας επιτυχόντων (επιτυχόντες είναι όσοι περάσουν τη βάση σε κάθε μάθημα και στη συνολική βαθμολογία). Υποθέτουμε ότι συμμετέχουν 100.000 υποψήφιοι και 70.000 περνούν τη βάση (το ΑΣΕΠ επιθυμεί η βάση να είναι η χαμηλότερη δυνατή με βάση το νόμο).

5) Οι 70.000 που πέρασαν τη βάση συμμετέχουν σε προκηρύξεις που θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ για διάφορους φορείς που επιθυμούν μόνιμο προσωπικό (υπουργεία, δήμοι, περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές, ΔΕΚΟ, οργανισμοί, ΝΠΔΔ).

6) Οι προκηρύξεις που θα εκδώσουν οι διάφοροι φορείς για πτυχιούχους ΠΕ και ΤΕ θα διαθέτουν πάνω από 6.000 μόνιμες θέσεις.

7) Όταν ο φορέας βγάλει μία προκήρυξη θα καθορίσει τις ειδικότητες που θέλει. Ας πούμε ότι ζητάει διοικητικούς και πτυχιούχους Πληροφορικής. Συμμετοχή σε αυτήν την προκήρυξη μπορούν να έχουν οι επιτυχόντες του γραπτού με οποιοδήποτε τίτλο σπουδών ως διοικητικοί και οι επιτυχόντες πτυχιούχοι Πληροφορικής.

8) Για θέσεις ΠΕ - ΤΕ Διοικητικών μπορούν να μπουν όλες σχεδόν οι ειδικότητες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια του πτυχίου τους με το αντικείμενο της θέσης. Μπορούν να διοριστούν ως διοικητικοί από Θεολόγοι και Φυσικοί έως Κοινωνιολόγοι και πτυχιούχοι Βαλκανικών Σπουδών. Η προκήρυξη 8Κ/2022 που βρίσκεται σε εξέλιξη για υποβολή αιτήσεων και για ορισμένες θέσεις διοικητικών κάνει δεκτά οποιοδήποτε πτυχίο και μεταπτυχιακό "φωτογραφίζει" την "επόμενη μέρα" στις μόνιμες προσλήψεις. Δείτε:

 

 

 

9) Η συμμετοχή στην προκήρυξη γίνεται με νέα αίτηση. Είναι αίτηση με Μητρώο στην οποία δηλώνονται ιδιότητες γιατί θα υπάρχουν μικρές προσαυξήσεις στη βαθμολογία (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κλπ). Κάθε μία από τις ιδιότητες εξασφαλίζουν λίγες μονάδες οι οποίες προστίθενται στη βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων και δημιουργούν την τελική βαθμολογία του υποψηφίου.

10) Υποθέτουμε ότι ο δήμος Αθηναίων ζητά 40 διοικητικούς. Κάνουν αίτηση 15.000 επιτυχόντες "οποιουδήποτε πτυχίου". Θα διοριστούν οι 40 πρώτοι της συνολικής βαθμολογίας. Οι υπόλοιποι θα αναζητήσουν την... τύχη τους σε άλλες προκηρύξεις έως ότου καλυφθούν οι πάνω από 6.000 μόνιμοι που έχουν προβλεφθεί για το 2023.

11) Λέμε συνεχώς και θα επιμένουμε σε αυτό, ότι η συμμετοχή στον γραπτό είναι μεγάλη και μοναδική ευκαιρία για τους πτυχιούχους ΠΕ και ΤΕ. Πρώτον, γιατί δεν θα εκδοθούν προκηρύξεις μονίμων που να τους αφορούν, εκτός του πλαισίου του πανελλήνιου διαγωνισμού. Δεύτερον και σημαντικό: Αλλάζει η "ανθρωπογεωγραφία" του Δημοσίου. Λόγω αυξανόμενων συνταξιοδοτήσεων και της ανάγκης για πρόσληψη πτυχιούχων νεώτερης ηλικίας το 47% των θέσεων που θα προκηρυχθούν το 2023 (πάνω από 6.000) θα αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ που θα έχουν πάρει μέρος στον επικείμενο γραπτό διαγωνισμό (2Γ/2022). Το υπόλοιπο 53% αφορά αποφοίτους ΔΕ (σημαντικό ποσοστό), Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και ΥΕ σε μικρότερο ποσοστό.

Κάντε την καλύτερη εκπαίδευση στην καλύτερη τιμή

Το workenter.gr συμπράττει με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις" για να σας προσφέρει την καλύτερη προετοιμασία για τον πανελλήνιο γραπτό εφ΄ όλης της ύλης, στην καλύτερη τιμή της αγοράς

Πέραν των μαθημάτων θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρωτοεμφανιζόμενο γραπτό τεστ εργασιακής αποτελεσματικότας, που συνεισφέρει με 50% στις συνολικές μονάδες του υποψηφίου.

ΔΩΡΕΑΝ προεγγραφή - Κλείστε θέση

Κάντε τώρα ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Οι θέσεις για προετοιμασία είναι περιορισμένες, κατά συνέπεια όσοι προεγγραφούν ΤΩΡΑ αποκτούν προβάδισμα στην εγγραφή. Στείλτε e-mail στη διεύθυνση: [email protected] για να κλείσετε θέση.

Το workenter.gr, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", σύντομα θα ανακοινώσει προνομιακά "πακέτα" πλήρους προετοιμασίας για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (2Γ/2022) σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές.

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνό σας και τη βαθμίδα εκπαίδευσης (αν είστε ΠΕ ή ΤΕ).  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)

Διαβάστε οπωσδήποτε:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram