ΑΣΕΠ: Εξώδικο υποψηφίων για τον γραπτό διαγωνισμό

Ζητούν την επανάληψή του

Εξώδικο από υποψηφίους του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (προκήρυξη 2Γ/2022) κατέφθασε τις προηγούμενες ώρες στο γραφείου του προέδρου του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 100 υποψήφιοι θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιοστία της διαδικασίας, δεδομένου -όπως αναφέρουν- ότι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού υπήρξαν δυσλειτουργίες.

Τις δυσλειτουργίες αυτές έχει αναδείξει το workenter.gr με βάση τις καταγγελίες των υποψηφίων.

Η βασικότερη δυσλειτουργία έχει να κάνει με τα χρονικά όρια της εξέτασης τα οποία διέφεραν από εξεταστικό τμήμα σε εξεταστικό τμήμα.

Επίσης, η σχετική διευκρίνιση και η διόρθωση θέματος στην ενότητα των δεξιοτήτων δεν δόθηκε στο σύνολο των υποψηφίων αφού πολλοί είχαν αποχωρήσει από τα κέντρα πριν αυτή φτάσει.

Με το εξώδικό τους, το οποίο κοινοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου του ΑΣΕΠ , οι υποψήφιοι ζητούν την επανάληψη του συνόλου του διαγωνισμού ή έστω μέρους (της ενότητας δεξιοτήτων στην οποία παρατηρήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα).

Με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων διαγωνισμού δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί "κύμα" δικαστικών προσφυγών από υποψηφίους, δημιουργώντας σοβαρά νομικά θέματα στην προκήρυξη του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Το ΑΣΕΠ εξετάζει το εξώδικο και αναμένεται να απαντήσει.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram