ΑΣΕΠ: Έρχονται 9.131 μόνιμες προσλήψεις με τρεις μεγάλες προκηρύξεις

ΑΣΕΠ: Έρχονται 9.131 μόνιμες προσλήψεις με τρεις μεγάλες προκηρύξεις
Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο κύμα προσλήψεων στο Δημόσιο δρομολογεί το ΑΣΕΠ, καθώς τρεις μεγάλες προκηρύξεις προβλέπουν συνολικά περίπου 9.131 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Οι διαδικασίες καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ. Ωστόσο, κάθε προκήρυξη βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο προετοιμασίας και απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • Την 7Κ/2026, με περίπου 3.265 θέσεις ΥΕ
  • Την 8Κ/2026, με 1.866 θέσεις αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία
  • Μία νέα προκήρυξη για περίπου 4.000 θέσεις ΔΕ

ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Περίπου 3.265 θέσεις ΥΕ

Η προκήρυξη 7Κ/2026 προβλέπει την πλήρωση περίπου 3.265 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ.

Οι θέσεις απευθύνονται αποκλειστικά σε υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και θα κατανεμηθούν σε διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες, σε φορείς του Δημοσίου.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής εγγράφων συμφωνίας, ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

ΑΣΕΠ 8Κ/2026: 1.866 θέσεις για άτομα με αναπηρία

Η προκήρυξη 8Κ/2026 αφορά 1.866 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ΙΔΑΧ σε φορείς του Δημοσίου.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά υποψήφιοι με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%. Παράλληλα, η προκήρυξη θα περιλαμβάνει θέσεις και για τις τέσσερις κατηγορίες εκπαίδευσης:

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – ΠΕ
  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης – ΤΕ
  • Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – ΔΕ
  • Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης – ΥΕ

Στην παρούσα φάση, το ΑΣΕΠ έχει αποστείλει το σχέδιο της προκήρυξης στους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη συμφωνία.

Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για περίπου 4.000 θέσεις ΔΕ

Παράλληλα, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται σχέδιο νέας προκήρυξης για περίπου 4.000 μόνιμες θέσεις και θέσεις ΙΔΑΧ σε φορείς του Δημοσίου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα απευθύνεται σε υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και θα καλύπτει διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, ανάλογα με τον κωδικό της θέσης, να συμμετάσχουν με απολυτήριο Λυκείου ή αναγνωρισμένο τίτλο επαγγελματικής κατάρτισης, εφόσον διαθέτουν και τα απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.

Η προκήρυξη παραμένει στο στάδιο της επεξεργασίας. Επομένως, ο ακριβής αριθμός θέσεων, οι ειδικότητες, οι φορείς και η γεωγραφική κατανομή θα οριστικοποιηθούν με την έκδοση του ΦΕΚ.

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version