ΑΣΕΠ: Ένα τεστ και 3 μαθήματα κρίνουν τώρα το μόνιμο διορισμό

Προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους, φορείς - Διατίθενται πάνω από 1.000 θέσεις

Το τεστ αποτελεσματικότητας και οι γραπτές εξετάσεις σε τρία μαθήματα κλάδου θα κρίνουν το μόνιμο διορισμό για τους υποψηφίους της προκήρυξης ΑΣΕΠ (www.asep.gr) 2Κ/2022.

Μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού θα προσληφθούν 1.000 και πλέον μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς υπουργείων, δήμους, περιφέρειες και άλλους φορείς.

Η επίδοση των υποψηφίων στο τεστ αποτελεσματικότητας "δίνει" 50% της συνολικής βαθμολογίας και κατάταξης. Το υπόλοιπο 50% προέρχεται από τα γραπτά στα μαθήματα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) η προκήρυξη 2Γ/2022 θα δημοσιευθεί εντός Οκτωβρίου. Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2023.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστά τα μαθήματα και οι ειδικότητες. Θα γίνουν γνωστά μόνο όταν εκδοθεί η προκήρυξη.

Πάντως, τα νεώτερα δεδομένα από το... μέτωπο του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού είναι ότι εξετάζεται σενάριο για πιθανή αύξηση των θέσεων, χωρίς ωστόσο να έχει "κλειδώσει" -μέχρι στιγμής- μία τέτοια απόφαση.

Ποιες οι καινοτομίες στον πανελλήνιο

Εκτός από την εισαγωγή του τεστ αποτελεσματικότητας ο επικείμενος γραπτός διαγωνισμός επιφυλάσσει και άλλες καινοτομίες.

Καταργείται η συνάφεια της προϋπηρεσίας. Θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία. Αυτό, στην πράξη, "ανοίγει" την προκήρυξη προς όλους τους υποψηφίους, παρέχοντάς τους ίδιες πιθανότητες επιτυχίας.

Μειώνεται κατά πολύ η μοριοδότηση της εμπειρίας. Το ανώτατο όριο εμπειρίας έδινε έως 588 μόρια. Τώρα θα δίνει έως 5 μόρια.

Ενδεχόμενα μεταπτυχιακά, εμπειρία, γνώση ξένης γλώσσας δίνουν απλώς επιπρόσθετα μόρια ως προσαύξηση στη βαθμολογία χωρίς η έλλειψή τους να αποτρέπει τη συμμετοχή.

Προσοχή!

Στο εξής οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο θα "περνούν" μόνο μέσα από γραπτές εξετάσεις. Όσοι δεν λάβουν μέρος στην 2Γ/2022 θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη ευκαιρία τους το 2024!

Από τον κανόνα αυτό εξαιρείται η βαθμίδα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις με τη γνωστή διαδικασία προκηρύξεων "Κ".

Πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας

Το workenter.gr γνωρίζει όλες τις προεργασίες για το πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι γραπτό και θα έχει τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr -ενόψει του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού- έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ.

Σημαντικό: Η εκπαίδευση περιλαμβάνει προετοιμασία και στο τεστ αποτελεσματικότητας, το οποίο κρίνει κατά 50% το μόνιμο διορισμό.

Κάντε προεγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Δηλαδή, "καπαρώσετε" μία θέση προετοιμασίας. Η εγγραφή θα γίνει μόλις βγει  η προκήρυξη και έχετε πλήρη εικόνα: αν δηλαδή περιλαμβάνεται η ειδικότητά σας στον επικείμενο διαγωνισμό.

Σημειώστε ότι το πακέτο προετοιμασίας που προσφέρεται έχει την καλύτερη τιμή στην αγορά, αλλά παράλληλα προσφέρει προετοιμασία και για τις δύο δεξαμενές άντλησης μονάδων: μαθήματα και τεστ αποτελεσματικότητας.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Εκπτώσεις

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram