Νέες προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία - Δήμοι

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των OTA για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στα ολοήμερα
Την ανάγκη για νέες συμβάσεις δημιούργησε το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων

Με νέες προσλήψεις "απαντά" το υπουργείο Εσωτερικών στις αιτήσεις των δημάρχων για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα στη καταβολή 5 εκ. ευρώ προς τους ΟΤΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.

Στη πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι είχαν επισημάνει ότι απαιτείται ενίσχυση σε χρήματα και σε προσωπικό καθαριότητας καθώς ο αριθμός των εργαζομένων που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες καθορίστηκε με βάση τα δεδομένα της περσινής σχολικής χρονιάς. Το ίδιο θέμα έχει τεθεί και στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως πρόσφατα ανέδειξε το workenter.gr (δείτε ΕΔΩ).

«Η επιμήκυνση του ωραρίου, σημείωναν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης,  σημαίνει αύξηση της φροντίδας, δηλαδή περισσότερη καθαριότητα, άρα περισσότερες καθαρίστριες, περισσότερα υλικά, περισσότερα χρήματα. Αυτό θα έπρεπε, οι αρμόδιοι, να το έχουν προβλέψει. Το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε σε ώρες και χρήματα τους δήμους για να κάνουν τις προσλήψεις με βάση τα στοιχεία από το σχολικό έτος 2021-22. Τώρα που επιμηκύνεται το ωράριο θα πρέπει να λάβουν υπόψη και αυτό, συνυπολογίζοντας και τα υγειονομικά μέτρα για τον covid που θα πρέπει να λάβουμε.

Στους ΟΤΑ οι αποφάσεις για τις προσλήψεις

Η επιπλέον οικονομική ενίσχυση των δήμων με 5 εκ. ευρώ επιβάλλει στις δημοτικές αρχές να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις ή αν θα αυξήσουν ώρες στο ήδη υπάρχον προσωπικό καθαριότητας. Η απόφαση είναι αποκλειστικά και μόνο στα "δικά τους χέρια".

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram