ΑΣΕΠ: Αυτά είναι τα "έξτρα μόρια" για τους 4.000 στην Υγεία (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Τελευταία ενημέρωση

"Κλείδωσε" η "έξτρα" μοριοδότηση μερίδας υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις 4.000 μόνιμες θέσεις στην Υγεία με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Εντολή του αρμόδιου υπουργείου προς το ΑΣΕΠ είναι να δοθούν "έξτρα" μόρια σε υποψηφίους που έχουν υπηρετήσει σε ανάλογες θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του workenter.gr, η πριμοδότηση ανέρχεται σε 20 μόρια για κάθε μήνα εμπειρίας έως τους 48 μήνες. Οι υπόλοιποι 36 μήνες (μέχρι τη συμπλήρωση των 84) θα αποδίδουν 7 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΑΣΕΠ προετοιμάζει την έκδοση της προκήρυξης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Μάλιστα, έχει θέσει ως χρονικό ορίζοντα τα τέλη αυτού του μήνα.

Ωστόσο, η έκδοση της προκήρυξης θα απεμπλακεί από τις δεσμεσύσεις στο σύστημα των προσλήψεων που θα επιβληθούν στην πιθανότητα των πρόωρων εκλογών. Αυτό πρακτικά σημαίνει  ότι ενδεχόμενες εκλογές δεν θα διακόψουν την 15νθήμερη προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΑΣΕΠ.

Σημειώστε ότι: αμέσως μετά την υποβολή των αιτήσεων και αφού δημιουργηθεί πίνακας απορριπτέων με βάση την πληρωμή ή μη του παραβόλου, το ΑΣΕΠ θα καλέσει περίπου 10.000 υποψηφίους που προηγούνται στον πίνακα κατάταξης να τους στείλουν τον πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά.

Με τους φακέλους αυτούς το ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει τον ουσιαστικό έλεγχο και τη δημιουργία πινάκων προσωρινά διοριστέων.

Οι θέσεις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφορούν όλες τις ΥΠΕ της χώρας. Μάλιστα, με σημερινά ΦΕΚ (4/7) που δημοσιεύτηκαν στον Εθνικό Τυπογραφείο μετατρέπονται σε ορισμένα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας κενές θέσεις σε οργανικές προκειμένου να υποδεχθούν τους νέους υπαλλήλους.

Παρακολουθούμε στενά το θέμα, για ό,τι νεώτερο θα ενημερώσουμε.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram