ΑΣΕΠ 8Κ/2024: Υπομονή….
Αποκλειστικό ρεπορτάζ


Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι υποψήφιοι της προκηρυξης 8Κ/2024 ιδίως οι 36.000 που απέστειλαν δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΑΣΕΠ δεν προτίθεται να ασχοληθεί με την προκήρυξη το επόμενο τρίμηνο.
Στην πραγματικότητα το ΑΣΕΠ έχει συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά από τις επικλεήσεις και τα έχει “κλειδώσει” ηλεκτρονικά, αναμένοντας τη στιγμή που θα καταπιαστεί με την επεξεργασία των αιτήσεων και των δικαιολογητικών.
Αυτό δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από τις 15 Σεπτεμβρίου.
ΑΣΕΠ 8Κ/2024: Ποιος είναι ο λόγος της καθυστέρησης
Οι λόγοι της καθυστέρησης είναι απλοί: προηγούνται άλλες προκηρύξεις.
Προηγείται η προκήρυξη 7Κ/2024 για την οποία το ΑΣΕΠ πατάει… γκάζι προκειμένου να εκδώσει προσωρινά αποτελέσματα.
Προηγούνται τα αποτελέσματα των διαγωνισμών εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και, βέβαια, στο επίκεντρο του ΑΣΕΠ βρίσκονται τρεις ακόμη διαδικασίες:
- Η διενέργεια του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- Διενέργεια γραπτού διαγωνισμού υπουργείου Εξωτερικών (2Γ/2025)
- Η έκδοση προκηρύξεων για τα νοσοκομεία λόγω μεγάλων αναγκών σε προσωπικό
Τι θα γίνει με την προκήρυξη 8Κ/2025
Το ΑΣΕΠ ξέρει από την αρχή ότι όσον αφορά την επεξεργασία των αιτήσεων είναι μία εξαιρετικά δύσκολη προκήρυξη λόγω του ότι πολλές ειδικότητες απαιτούν επαγγελματικές άδειες.
Πάντοτε οι προκηρύξεις με τέτοια προσόντα δημιουργούν επιπρόσθετες δυσκολίες στο ΑΣΕΠ.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει το ΑΣΕΠ την επεξεργασία των αιτήσεων θα φανεί, σε βάθος χρόνου, εάν οι 36.000 επικλήσεις είναι επαρκής αριθμός για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων.
Μην ξεχνάμε ότι οι επικλήσεις γίνονται με βάση τα δηλωθέντα στην αίτηση τα οποία βεβαίως δεν έχουν ελεγχθεί. Εκεί ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος λανθασμένων στοιχείων, ηθελημένα ή αθέλητα.
Κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά πρόωρο να δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων.
Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει ούτε το ΑΣΕΠ πότε τα αποτελέσματα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γωνρίζει τι θα βρει κατά τους ελέγχους στις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά.