ΑΣΕΠ Γραπτός: 5.500 μόνιμοι με την καλύτερη αναλογία διορισμού

Έρχονται τώρα δύο προκηρύξεις
Δύο νέες προκηρύξεις αναμένονται άμεσα το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ για 5.500 μόνιμες προσλήψεις

Δύο νέες προκηρύξεις αναμένονται άμεσα το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ για 5.500 μόνιμες προσλήψεις μετά την ανακοίνωση τω επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (2Γ/2022).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του workenter.gr, η  προκήρυξη θα αφορά στην πρόσληψη 3.700 πτυχιούχων ΠΕ (πανεπιστημίων) ενώ η  προκήρυξη θα αφορά στην πρόσληψη 1.800 πτυχιούχων ΤΕ.

Το νέο προσωπικό θα ενισχύσει υπουργεία, δήμους, περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές και άλλους εποπτευόμενους από το Δημόσιο φορείς.

Οι υποψήφιοι για 5.500 μόνιμες προσλήψεις

Δικαίωμα συμμετοχής στους δύο διαγωνισμούς έχουν οι 14.875 επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Δημοσίου (προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Γ/2022).

Διαφορετικά, 14.875 επιτυχόντες υποψήφιοι διεκδικούν 5.500 μόνιμες θέσεις σε όλο το Δημόσιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αναλογία επιτυχίας διαμορφώνεται καλύτερα από το 1/3 (ένα προς τρία).

5.500 μόνιμοι με την καλύτερη αναλογία διορισμού!

Η ακριβής αναλογία για διορισμό στο Δημόσιο είναι 1/2,7. Αυτό σημαίνει ότι ανά περίπου τρεις υποχηφίους διορίζεται ο ένας καλύτερος.

Τονίζεται ότι πρόκειται για την καλύτερη αναλογία επιτυχίας που έχει διαμορφωθεί πότε στο Δημόσιο.

Έρχονται τώρα δύο προκηρύξεις για 5.500 μονίμους - Κάντε Μητρώο

Η καταλληλότερη στιγμή για να δημιουργήσετε Μητρώο, να το επικαιροποιήσετε ή να το ελέγξετε είναι τώρα.

Μην αφήσετε αυτές τις απαραίτητες ενέργειες όταν αρχίσει η έκδοση των νέων προκηρύξεων ή -πολύ περισσότερο- όταν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για μόνιμη πρόσληψη σε φορείς του Δημοσίου οφείλουν να διαθέτουν ενημερωμένο Μητρώο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Το Μητρώο περιλαμβάνει όλες τις ιδιότητες του υποψηφίου από τις οποίες αντλεί μόρια (τίτλοι σπουδών, εμπειρία, ξένες γλώσσες κτλ) το ΑΣΕΠ κατά τη φάση της "επίκλησης".

Όσοι τυχόν διαθέτουν ήδη Μητρώο, θα πρέπει οπωσδήποτε να το ενημερώσουν και να το επικαιροποιήσουν. Κατά πόσο υφίσταται και ισχύει, τι δικαιολογητικά περιλαμβάνει, τι (ενδεχομένως) λείπει κλπ.

Το Μητρώο είναι η "ηλεκτρονική ταυτότητα" του κάθε υποψηφίου. Χωρίς αυτό το ΑΣΕΠ δεν αναγνωρίζει την υποψηφιότητα.

Είναι άκρως απαραίτητο το Μητρώο στη φάση της επίκλησης. Όταν, δηλαδή, οι υποψήφιοι καλούνται από το ΑΣΕΠ να υποβάλλουν δικαιολογητικά (Β΄φάση), τότε τα δικαιολογητικά αυτά αντλούνται αποκλειστικά από το Μητρώο.

Δημόσιο

Το Μητρώο ΑΣΕΠ δημιουργείται μια φορά και ισχύει για πάντα. Ωστσόσο πρέπει να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν το Μητρώο σας δεν είναι ορθά συμπληρωμένο τότε η υποψηφιότητά σας θα απορριφθεί στη διαδικασία της επίκλησης δικαιολογητικών.

Επίσης, κάθε πεδίο στο Μητρώο παίρνει συγκεκριμένο δικαιολογητικό. Τα δικαιολογητικά δεν μπαίνουν τυχαία στο Μητρώο.

Προσέξτε: εάν βάλετε το Απολυτήριο Λυκείο στο πεδίο της ξένης γλώσσας το σύστημα θα το πάρει, όμως θα είναι λάθος.

Η δημιουργία Μητρώου στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ είναι το "Α και το Ω" της υποψηφιότητας. Είναι κρίμα να διαθέτει ένας υποψήφιος τα προσόντα και να μην μπαίνει στη λίστα διοριστέων από κάποιο λάθος στο Μητρώο.

Απευθυνθείτε, τώρα, στις υπηρεσίες του workenter.gr για να έχετε σωστό Μητρώο (δημιουργία από την αρχή ή έλεγχος και επικαιροποίηση).

Στείλτε email στο [email protected] γράφοντας στο θέμα "ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ" ή "ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ" και στο κείμενο του μηνύματος το ονοματεπώνυμό σας και το τηλέφωνό σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, καλώντας στα τηλέφωνα: 211 9555 022, 211 9555 025 και 211 9555 099.

Κάντε ΤΩΡΑ Μητρώο, για να έχετε τη βεβαιότητα της σωστής και έγκυρης υποβολής υποψηφιότητας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram