ΑΣΕΠ 3Κ/2018: "Σφαγή" για να βρεθούν 780 διοριστέοι

Τραγικά τα ποσοστά των σωστών αιτήσεων - Πόσους φακέλους ανοίγει η Ανεξάρτητη Αρχή για να εντοπίσει έναν "ορθώς καταταχθέντα"
Η λογική είναι απλή: Όσο το ΑΣΕΠ δεν βρίσκει σωστές αιτήσεις, "σκάβει". Και το "σκάψιμο" θέλει χρόνο

Ο χρόνος κυλάει αργά στην Πουλίου 6, (έδρα ΑΣΕΠ), παρά το γεγονός ότι το σύνολο της ελεγκτικής δύναμης της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής έχει πέσει πάνω στην 3Κ/2019.

Η κινητοποίηση του ΑΣΕΠ αγγίζει το μέγιστο, δεδομένου ότι και οι γραμματείς που έχουν "σφραγίδα" ελεγκτή παίρνουν φακέλους 3Κ. Μόνο ο κύριος Θανάσης, ο θυρωρός του κτηρίου, δεν ανοίγει φακέλους.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την ανεύρεση διοριστέων. Καταγράφονται ειδικότητες όπου χρειάζχονται να ανοίξουν 30 έως 50 φάκελοι για να βρεθεί μία σωστή αίτηση υποψηφίου. 

Ο μέσος όρος σωστών - αποκλειόμενων φακέλων έχει χειροτερέψει δαρματικά τις τελευταίες ημέρες. Είναι 1:7, στη χειρότερη αναλογία που έχει καταγραφεί ποτέ σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Το βασικό πρόβλημα για την ανεύρεση φακέλων διοριστέων είναι ότι οι φάκελοι που ανοίγονται έχουν "μοιραία" λάθη (τίτλοι σπουδών, απαραίτητα πρόσθετα προσόντα) που μεταθέτουν, αυτομάτως, τον υποψήφιο στον πίνακα αποκλειομένων. 

Αυτή την ώρα, έχουν βρεθεί περί τους 7.400 διοριστέους. Ο αριθμός φαίνεται να είναι ικανοποιητικός, αλλά ταυτόχρονα κρύβει και μεγάλη παγίδα, όσον αφορά τον χρόνο. 

Ακόμη πιο κατανοητά: Το ΑΣΕΠ "φτύνει αίμα" για να βρει από τώρα και στο εξής έναν διοριστέο. Κατά συνέπεια ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δεν μπορεί -αυτή την ώρα και με τα νέα δεδομένα- να προσδιοριστεί.

Αυτό, πάντως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι όσο προχωρούν οι έλεγχοι τόσα πιο πολλά "μοιραία" λάθη εντοπίζονται. 

Κρατήστε δύο συμπεράσματα:

Σωστή αίτηση επιλαχόντα -τουλάχιστον να μην έχει το λάθος της απόρριψης- "παίζει" δυνατά να επιλεγεί ως κατάλληλη

Η δυστοκία ανεύρεσης σωστών υποψηφιοτήτων αφήνει ανοιχτό το χρόνο έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων. Η λογική είναι απλή: Όσο το ΑΣΕΠ δεν βρίσκει σωστές αιτήσεις, "σκάβει". Και το "σκάψιμο" θέλει χρόνο.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram